0

1 decembrie vulcanic de nota 7.7

Dacă n-aveți idee despre cum să vă petreceți seara care încheie Ziua Națională a României, dar știți că sigur că n-ați merge la un bairam, am un pot. :)

Astăzi se împlinesc şase săptămâni de Cinematecă TIFF motiv pentru care la Cinema Victoria rulează de la 20.00 filmul care i-a adus lui Rúnar Rúnarsson Premiul pentru Cea mai Bună Regie la TIFF 2011: Vulcanul.

Volcano, debutul în lungmetraj al regizorului Rúnar Rúnarsson, este în mod clar unul dintre cele mai aşteptate filme de critică şi public deopotrivă, care urmează să fie prezentat în premieră mondială în cadrul Quinzane des Realisateurs la Festivalul de Film de la Cannes 2011. Cele trei scurt-metraje realizate de Rúnar Rúnarsson până acum au făcut valuri la festivalurile internaţionale, fiind fie nominalizate la Oscar (The Last Farm) fie selecţionate la Cannes (Two Birds, Anna).

Când Hannes iese la pensie din slujba sa de îngrijitor, în faţă-l o aşteapă o mulţime de timp pe care nu-l poate umple cu nimic. S-a instrăinat de familie, nu prea are prieteni, iar relaţia cu soţia este tot mai rece. În urma unor evenimente brutale, Hannes îşi dă seama că trebuie să-şi schimbe viaţa pentru a putea ajuta o persoană pe care o iubeşte. Vulcanul este o poveste de dragoste a unui om care trebuie să înfrunte alegerile făcute în trecut şi greutăţile prezentului pentru a se putea bucura de viitor.

Am găsit și trailer-ul cu subtitrare:

Și parcă n-ar fi o idee rea. :) Că de bairam sigur n-am chef. Nici de mici, nici de bere.

P.S. E o idee bună și pentru sibieni, că și la ei este Cinemateca TiFF. :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *