0

3 jurnalişti de la Cluj candidează la parlamentare şi nişte fracturi de logică

Rareş Bogdan, care după ce a ajuns la Bucureşti pe post de moderator la Realitatea TV, vrea să ajungă şi în Camera Deputaţilor.

Nimic anormal. Omul are aspiraţii înalte. Fracturile de logică sunt însă cele care-i dau bătăi de cap omului.

“Este onorant pentru un jurnalist să fie considerat suficient de credibil încât să i se propună să contribuie la progresul ţării sale angajându-se direct în luptă, nu analizând de pe margine. Sunt mulţi telespectatori, cititori, care în momentul când ne aud criticând, ne trag de guler şi ne întreabă ce soluţii avem noi, ce am face în locul guvernanţilor. Mereu îţi vine să spui: pentru soluţii sunt alţii plătiţi, noi suntem câinele de pază al democraţiei. Vine însă un moment când îţi doreşti să te implici mai mult. Nu ştiu încă dacă acel moment a venit deja…. Voi analiza propunerea domnului Antonescu, va trebui să mă gândesc în ce măsură mă pot înregimenta politic fiind, totodată, independent şi ţinând mult la acest statut de jurnalist independent.Dacă voi accepta, va fi în condiţii pe care le voi negocia cu domnul Crin Antonescu şi ceilalţi fruntaşi liberali. La mine în Apuseni, oamenii au fost mereu liberi. Iar eu iubesc Apusenii şi Transilvania mea mai presus de orice pe lumea asta! “, a declarat Rareş Bogdan, pentru PROVINCIANEWS.RO.

În primul rând nu văd nimic onorant pentru un jurnalist că i se proproune un scaun de deputat pe listele unul partid.

În al doilea rând nu poţi păstra statutul de jurnalist independent (mai ales dacă n-ai fost niciodată) şi în acelaşi timp să-ţi negociezi candidatura pentru o funcţie politică cu un anume partid!

Pe bune. E la mintea găinii fie ea şi modificată genetic.

În momentul ăsta Clujul are 3 persoane care au fost sau încă mai sunt în presă şi candidează la parlamentare. Doi clar afiliaţi politic (Ion Novăcescu la PPDD şi care-i cerea scuze lui Alin Tişe pe blog şi Rareş Bogdan la PNL) şi unul independent (Liviu Alexa care zice că e jurnalist deputat, altă asociere care nu se pupă).

Bottom line: io nu văd deloc cu ochi buni momentul ăsta istoric în care 3 jurnalişti de la Cluj candidează la parlamentare. Mă rog, poate-s io defect. La fel ca şi credibilitatea breslei din care voi ieşi cât de curând şi care e pe punctul de a se defecta mult mai mult.

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *