2

A alerga sau a șaormi?

Aceasta-i întrebarea. Nr. a șaormi = a fi iubitor (practicant) de șaormă în toate stările ei de agregare.

Evenimentul week-end-ului ce va veni și la Cluj, dar care pentru mine a început de miercuri, va fi cu siguranță foarte mediatizatul maraton internațional – Vodafone Cluj Marathon. Știu asta sigur din discuțiile la care am asistat astăzi involuntar, în redacție.

Cum se face, cum nu se face, dar am cel puțin doi colegi care-s fani alergat, mișcare și alte lucruri de astea sfinte ce țin de buna creștere. A corpului. Unul dintre ei are o relație de dragoste cu muntele și prin deducție deducem că-i place să se cațere pe câte un vârf de munte. Şi-o face mai des decât alerg eu după autobuz. Celălalt coleg e o ea și de când o știu e într-o continuă cură de întreținere a formelor care adesea se disting prin textile. Mai ales vara.

No, aceștia doi anul trecut au participat la prima ediție a maratonului câștigat de un etiopian. Suprinzător, colega a ieșit pe un loc mai de Doamne ajută, comparativ cu colegul care anul ăsta sper eu că-și va dori mai mult victoria și pe cale de consecință va face o figură frumoasă.

Dezbaterile din redacție se axaseră pe ofertă

  • maraton: 42.195km
  • semimaraton: 21.0975km
  • maraton stafeta: 4×10.55km
  • cros: 6km
  • cursa copii: 2km

și pe înscrieri unde vă invit să aplicați cu încredere atât pentru portofoliul laudativ cât și pentru recompensele pregătite de Vodafone. Am oscilat între cros și cursa de copii doar că prin eliminare pe caz de vârstă mi s-a spus că singura șansă ca să mă fac de mândra minune și să ies ultimul, rămâne crosul. Și am zis ok, lasă că s-or descurca alții mai bine. De ce să ocup eu locul unei persoane mai competente ca mine într-ale alergatului? Nu se face. Plus că n-am nicio șansă ca să câștig pe pile.

Ce mi se pare mai mișto ca maratonul în sine e de fapt ideea de la care a pornit totul. Niște oameni de bine s-au gândit să reunească anul trecut, într-o competiție, alergători de toate genurile, atât sportivi de performanță și sportivi acreditați la cluburi, cât și sportivi ocazionali și alergători amatori. La final s-a tras concluzia că au participat în jur de 1.300 de oameni.

După spusele lui Horațiu Morar, care face parte din echipa de organizare, anul ăsta se așteaptă cam 2.000 de oameni care vor lua startul duminică, la ora 09.00, din fața stadionului Cluj Arena.

Și pentru că e una dintre competițiile care se încadrează cu ușurință la categoria obiceiuri sănătoase, cred că o să merg să asist de pe margine, de unde o să vă susțin! :D Și dacă alegeți să-mi țineți de urât pe trotuar, aduceți și copiii (dacă-i aveți) ca să ia exemplu cât sunt fragezi că poate așa prind drag de alergat. Nu de șaorma!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *