5

Acum trei ani și trei ani mai târziu

Pe la amiază am aflat că

Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu va fi monitorizat de către Comisia Europeană, a anunţat joi liderul Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev. sursa

Apoi că

Uniunea Europeană l-a somat joi pe premierul Victor Ponta să restaureze puterile Curţii Constituţionale şi să nominalizeze un mediator susţinut de toate partidele politice. [...]

Premierul român Victor Ponta a promis, la Bruxelles, că va da curs solicitărilor UE. sursa

Și am zis că e de rău, că vai în ce hal am ajuns, că ioi ce rușine mare! Dar după ce am gândit situația am reconsiderat și am gândit că într-adevăr tot rău-i spre bine. E spre bine pentru că singura noastră șansă par a fi străinii. E totuși rușinos că trebuie să vină alții la tine acasă ca să facă ordine, dar parcă e mai rușinos să ai dezordine.

Cu ocazia asta sistemul lor sau al altora de fraudă nu va fi la fel de eficient ca și cum n-ar fi supravegheați, cum actualul premier a recunoscut în 2009 după alegerile prezidențiale.

Ați obsevat că a zis omul că în trei ani scapă de Băsescu, da? Faceți un calcul. Nu l-am băgat în seamă atunci. Acum însă, parcă te ia cu frisoane când vezi atâta precizie și hotărâre la un politician: a strivit corola de minuni democrației și implicit a lumii europene doar ca să ajungă la acadeaua de pe raftul ăla de sus din bucătărie.

Nici nu vreau să mă gândesc cum era situația dacă nu făceam parte din Uniunea Europeană.

sursa foto

5 Comments

  1. Si basescu pomenea de niste fraudari la un moment dat iar apoi a tacut ca porcul intre stiuleti.
    Asta cu monitorizarea nu e o chestie rea: probabil acuzele de fraudare nu vor fi asa multe din interior

  2. Trebuie sa te gandesti cum era pe vremea guvernarii Nastase ca sa te gandesti cum ar fi fost azi daca nu eram in UE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *