4

ADDicted to social media

La vremea lui, mess-ul a creeat dependență. Dar când am realizat asta, era prea târziu. Am zis atunci că înainte de a da click pe “download” trebuia să-ți apară întâi un mesaj avertisment, așa cum găsim pe pachetele de țigări, și abia apoi, după ce erai instiințat de urmări, putea să curgă kit-ul de instalare.

Avertismentele, binențeles, ar fi trebuit să reflecte realitatea: “Atenție, acest mic progrămel, aparent inofensiv și folositor, poate produce cocoașă, dureri de spate, insomnii, foame, sedentarism în forma cea mai gravă, miopie, restanțe, incultură și multe altele”.

Da’ oricum nu le lua nici dracu’ în seamă. Toată lumea ar fi bifat instinctiv “I Agree” și apoi ”Next”. :)

O zi din viața unui veteran al messengerului începea când… se trezea. Continua cu o mâncarime excesivă a falangelor care erau extrem de tentate să atinga butonu ON/OFF al calculatorului.

Cei puternici, care nu-și urmau mâncărimea prindeau loc la duș și le rămânea timp să ia micul dejun. Cei slabi primeau înjuraturi în troleu/bus pentrut mirosurile emanate și sufereau de foame până la întoarcerea acasă.

De obicei un mess-maniac vedea în orice conexiune la net o ispita, chiar dacă era la job sau școală, el era logat all day long, cu statusuri de genul @ work. La întoarcere, deși era sign out numai de o jumătate de oră și vezica îi statea să crape, “mâncărimea” ieșea învingătoare. Aprindea calculatorul și abia apoi mergea la micționare. Numai bine, că până atunci “scăpa” și de erorile windows-ului piratat.

Firească era însă o masă caldă, dar pentru un dependent de socializare mai firească era verificarea mail-ului și a mass-urilor. :)

După ce-și satisfăcea curiozitatea și vedea cine i-a mai vizitat profilul de HI5, lua drumul bucătăriei, dar asta numai în cazul în care nimeni nu dădea BUZZ!!! Afișa un status sugestiv ”la masă, mănânc deci exist, mânc” etc. pentru ca cei 200 de oameni pe care îi avea în listă să nu intre în panică dacă nu le răspundea. Din bucatarie, se întorcea cât putea de repede și adormea pe la 03.00 – 04.00 (dimineața).

Suntem mulți care ne regăsim în descrierea de mai sus și datele Yahoo de acum câțiva ani, care ne plasau pe locul 8 în lume la utilizarea mess-ului confirmă asta!

La un moment dat nici nu era nevoie de confirmare din partea Yahoo pentru că la orice pas auzeam : „LOL fată! Chiar ți-a zis asta?” sau „DND la tel ca dorm după masă”… expresii care pocesc în continuare limba română.

Situația de acum, să recunoaștem, nu e diferită cu mult. Tot dependenți suntem, numa’ că am trecut pe alte droguri. Schimbați YM! cu Facebook, Twitter, blog etc și totodată și timpul verbal la prezent și vedeți profilul cui îl obțineți. :) Da’ e ok bă! Io zic că se numește evoluție, pentru că spre deosebire de mIRC și YM!, acum ai 4 în 1: informare, promovare, entărtainment și chiar salar!

Mai rămâne să optimizăm social media actuală în așa hal încât să ne aducă numai pozitivități. Și ăsta nu-i lucru ușor pentru un mallitor de rând. Numa’ un “Social Media Expert” poate să-i dea de cap. :)

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *