3

Adrian Năstase bocit, Traian Băsescu transformat în semn de punctuație

Intenționam să văd și eu un film piratat de alții și pus online, dar nu s-a putut. Un glonț care nu și-a atins nici scopul, nici ținta, a făcut lumea să se agite.

- Crecă a încercat Năstase se se sinucidă, zic întorcând ușor fața către umărul drept, suficient cât sunetul să se ducă către urechile ei iar ochii să-mi rămână pe timeline-ul Twitter-ului de pe telefon.

- Serios?! Nu cred!

- Sigur așa a fost. Și-o fi numărat ouăle și i-a rezultat zero.

Pun pauză filmului, deschid 5 tab-uri noi în browser și încep să sap după informații. De pe Realitatea am aflat că i s-a făcut rău și a venit ambulanța după el să-l ducă la spital, Digi 24 îl cita pe Raed Arafat care confirma că a încercat să se sinucidă, Mediafax nu era sigur și folosea “pe surse”; doar în platoul Antenei 3 specialiștii în știri erau siguri că a făcut-o și mai aveau puțin până să le dea lacrimile cu care eu speram să se înece în timp ce-i susțineau lui Adrian Năstase nevinovăția.

Am ales să stau pe Antena 3. Pentru că erau de-o penibilitate rară. Atât de penibili au fost încât în mintea mea a început să încolțească credința că oamenii ăia iau cursuri despre cum să fie cei mai penibili. Ciutacu a fost singurul care a avut un discurs liniar, limpede și de bun simț.

În rest… colegii lui de platou a fost… penibili, bă, penibili.

Gâdea a demonstrat încă o dată că n-are el nicio treabă cu deșteptăciunea și doar încearcă să pară deștept. Cel mult îl suspectez de sclipiri răzlețe, nu de mare jurnalist cum se crede.

Apoi pe rând fiecare din platou, nu-mi amintesc care cum au luat cuvântul, a rostit ba că gestul lui Adrian Năstase este unul bărbătesc și de apreciat, ba că-l umanizează, ba că nu se pune problema ca e să fie un laș. A fost și unul sau una care a încercat o scuză mai elaborată: Adrian Năstase fiind un om orgolios și demn a ales varianta asta pentru că nu a vrut să fie umilit și să fie dus la secție ca ultimul borfaș. Mircea Badea a fost și el la înălțime și atenție, a fost moderat deși avea motive suficiente să nu fie. Le-a explicat ălora de pe Twitter cum faci când vrei să simulezi că te sinucizi, ca să le intre-n cap că Adrian Năstase n-a glumit și că cele 3 găuri sunt reale. Conform maestrului, sau cariei, din Gura presei, când vrei să mimezi că-ți iei viața nu te împuști în gât ci în mână, picior… extremități de astea care nu adăpostesc organe vitale. S-a comentat și despre stilul de ridicare din propria casă a protagonistului și despre cât de hăituit a fost. S-a făcut mișto de nenea care trebuia să-i prezinte mandatul de arestare lui Adrian Năstase. Că era în tricou.

Să le luăm pe rând.

1. Gestul lui Bombonel, de a se sinucide, este departe de a fi bărbătesc și de apreciat. Ba chiar e împotriva firii și mai ales a doctrinelor religioase. Dacă zici asta, și-o crezi, citez: ești o bovină.

2. Nu-l umanizează. Din contră. Oamenii nu prea ridică sinucigașii la rang de eroi naționali. Pentru că deși îți trebuie curaj să duci revolverul la tâmplă și să apeși pe trăgaci, paradoxal ești un mare mare laș.

3. Năstase nu a vrut să fie tratat ca un borfaș pentru că e demn și orgolios? Mă lași?! Dacă e unul dintre cei mai buni oamenii pe care-i are România pe domeniul Drept, cum de nu reține partea aia cu nimeni nu e mai presus de lege?

4. Dacă voia să mimeze sinuciderea era suficient să tragă-n aer și să-și pună apoi un fular Burberry în jurul gâtului. Dacă își trăgea în mână sau în picior nu făcea altceva decât să se auto mutileze. Oricum, ambele situații denotă că ceva nu-i ok la mansardă. Într-adevar, presiunea la care a fost supus nu-mi doresc s-o cunosc veci. In real life, pe targa aia – fie vorba între noi, întins pe targa aia mie mi se părea că mimează o alergie la mandate de arestare.

5. Dacă cineva din PDL era hăituit (vezi Doamne!) cum a fost Năstase, atunci toată mișcarea ar fi fost prea soft pentru domniile anteniștilor.

Ah, ce era să uit! Concluzia trasă în platou e că Traian Băsescu este vinovat de cele petrecute și este un ipocrit pentru că a sunat să se intereseze de starea de sănătate a fostului premier, conform unui specialist în știri. Atât de des au rostit Băsescu-băsism încât Băsescu- băsism au fost folosite ca semne de punctuație! Motiv pentru care acum sunt în ceață și nu știu care a fost personajul principal și care secundar: Adrian Năstase sau Traian Băsescu?

Da. Dacă încă mai aveți dubii asupra profesionalismului de la Antena 3 să știți că el există undeva înmagazinat. Doar că nu face nimeni uz de el și s-a umplut de praf. Atâta subiectivism a fost în platoul ăla plin de disperați încât am pus ligheanul sub TV ca să nu picure subiectivismul pe parchet. Cu respectele cuvenite, am o teorie care explică de ce au fost oamenii de la A3 așa disperați și dezorientați: 3 găuri în plus înseamnă că nu mai pot localiza zona unde să pupe.

Dar… per total a fost o noapte albă care a adăpostit un circ ieftin. N-am mai văzut filmul și nici nu m-am mai pus la somn la cât mi-am propus. Dar dacă toate astea-s necesare ca să se elimine singuri, ei intre ei, trecem cu vederea și asigurăm climatul propice.

foto via 1, 2

3 Comments

  1. Mna bine nu sunt tocmai de acord cu ceea ce scrie aici, nu comentez oricum, o singura remarca am: inca o persoana care a observat fularul Burberyy :))))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *