3

Alo! Arătăm şi noi puţin respect?

În perioada de festival filmologic multe mi-au fost date urechilor de auzit şi ochilor de văzut. O parte din cele vizuale le-am imortalizat, cum s-a întâmplat şi cu întâmplarea care face subiectul articolului de faţă.

Printre nenumăratele lucruri pe care io nu le înţeleg pe lumea asta se numără obiceurile noastre, româneşti, care se aplică pe la nunţi. Aici amintesc furatul miresei, care e universal valabil în spaţiul mioritic, furatul pantofilor miresei, furatul mirelui, făcutul pozelor pe oareunde… să ne prim acilea şi să cugetăm niţel.

Deci pozele mirilor. Chestii pe care se dau o căruţă de bani şi se uită în cel mai dosnic sertar sau folder din calculator. Asta fără să mai pun la socoteală priceperea fotografilor/filmacilor lipsiţi în 90% dintre cazuri de cea mai mică urmă de imaginaţie, că de cunoştinţe din domeniu nici nu poate fi vorba.

Locurile alese pentru a imortaliza momentul cel mai blestemat în cazul unui divorţ sunt, din nou de cele mai multe ori, extrem de obscure. De obicei mirii le aleg sub impresia că dacă-s miri, îs drăguţi şi li se permite din oficiu să se întindă pe toţi pereţii ca să facă, vezi Doamne, nişte poze de reviste. La fel cum s-a întâmplat sâmbătă. Că noi nu ştim să ne organizăm înainte şi să ne trasăm itinerariul locurilor în care desfăşurăm activităţi de astea.

Nişte doi, un el şi-o ea, intră cu alai format din 2 fotografi şi restul de nuntaşi curioşi, intră deci în Welcome Piont-ul TIFF probabil cu gândul să-şi facă nişte poze în Fashion Club. Ete na că locul cu figuri nu mai exista, dar era plin de străini care-şi luau cele de trebuinţă şi care au rămas mască la cele care se pretreceau. Eu am crezut că se filmează partea a doua la Nunta mută. După cum era de aşteptat au fost invitaţi afară.

Dar cum să plece ei aşa fără poze? Anormal! Şi au făcut un gest demn de… habar n-am cum să-l numesc… au făcut poze între stâlpii momunent meniţi să-i reprezinte pe cei căzuţi la revoluţie.

deşi n-ar fi trebuit să acopăr feţele

Numai mie mi se pare puţin deplasat să te răstigneşti în locul ăla? Io unul, de fiecare dată când trec pe acolo privesc aşa mai cu sfială înspre monumentul cu pricina. Simt eu că trebuie să arăt respect… dar e foarte posibil să fiu eu cel deplasat.

 

3 Comments

  1. Eu zic ca e ok, in Photoshop monumentul ala o sa arate a manunchi de coloane ale infinitului. Ce stiti voi? :))))))))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *