4

Amenzi mari. Şi nimeni nu va mai fi luat prin surprindere

Anul trecut pe vremea asta zăpada cauza neplăceri pe două fronturi: participanţi la trafic şi firmele de deszăpezire.

Şoselele arătau aşa:

ianuarie 2011

Dacă vreţi să vă remintiţi cum a fost, click aici.

Motiv pentru care firmele de deszăpezire au păţit asta:

Primaria municipiului Cluj-Napoca a aplicat in data de 20 ianuarie 2011 amenzi in valoare totala de 100.000 de lei companiilor care furnizeaza servicii de deszapezire, pentru nerespectatrea obligatiilor contractuale privind timpul de interventie la aparitia ninsorilor.

SC Rosal Grup SA si SC Brantner Servicii Ecologice SA, titulari ai contractelor de concesiune a serviciilor de deszapezire din municipiul Cluj-Napoca au fost amendate fiecare cu cate 50.000 de lei, amenda maxima prevazuta in Legea 51/2006, art 47 al 3 lit c care prevede amenda intre 10.000 – 50.000 de lei privind nerespectarea parametrilor cantitativi si calitativi prevazuti in contractele de deszapezire. Sursa

Ceea ce n-a rezolvat neapărat problema pe loc. Nici nu ştiu dacă s-au plătit amenzile alea. Dar puţină frică tot a indus măsura pentru că un mai târziu şoselele din Cluj sunt într-un mare mare fel:

ianuarie 2012

Dacă acum un an făceam 30 de minute din Floreşti pâna la Cluj/redacţie, anul ăsta am făcut 8 minute. Cronometrate.

Amenzi mari. Şi nimeni nu va mai fi luat prin surprindere. WIN!

4 Comments

  1. Asta de azi a fost zapada? Si in curtea mea unde n-a calcat picior de om peste noapte era aproape topita. La ce zapada a fost doar au suflat soferii de la Rosal peste zapada si s-a topit; n-au consumat benzina utilajelor ;)

    • ştii că-s cârcotaş, dar parcă nu-i cazul acum. şi prima dată când a nins anul ăsta în 15 minute de la primul fulg deja erau pe şosea cu utilajele. se mişcă altfel băieţii acum şi e vizibil.

  2. vorba lui marius, asta inca nu e zapada, dar fiind prima data in cluj cu masina am constatat ca era material antiderapant pe strazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *