2

Amuzanți cu glumele altora

S-a-ntâmplat minunea. În sfârșit s-a făcut public ceea ce aflasem pe surse de top acum vreo două săptămâni:

Apoi vin vreo doi de la un radio – pre numele său jumate de silabă de iaurt – care salivează la gândul ideii tale sexy. [...] Aşa că fac poze ideii tale atunci când face duş, fără să ceară voie, şi apoi defilează cu imaginea ei prin târg de parcă ar fi stăpânii ei legitimi.

La vederea mârşăviei, ideea ta vine plânsă toată la tine, compromisă de bârfă şi scandal. [...] Prin urmare, pui la cale o strategie. Conform strategiei, eu, Groparu, bloggerul din papucii mei, se va adresa instanţelor competente pentru soluţionarea unui asemenea caz de – spuneţi voi ce, că pe mine nu mă lasă avocatul să-mi dau cu părerea pe blog. Articolul integral aici.

Și asta nu e tot! Mai avem. Julius Constantinescu de la DailyCotcodac.ro a făcut publice următoarele:

Avocații mei au depus în această dimineață o plângere penală împotriva lui Mihai Morar, realizatorul emisiunii „Răi, da’ buni” de la postul de televiziune Antena 2, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 141 din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. [...]

Având în vedere că nu e nici pe departe prima oară când făptuitorul îmi încalcă drepturile de autor prin însușirea – parțială sau integrală – a unor materiale apărute sub semnătura mea în diverse publicații și având în vedere că i-am atras fără succes atenția în numeroase rânduri (atât lui, cât și colegului de furtișaguri Daniel Buzdugan), astăzi dimineață am solicitat organelor în drept punerea în mișcare a acțiunii penale și trimiterea în judecată a lui Mihai Morar.  Articolul integral aici.

Pentru că mi-am declarat în repetate rânduri dezacordul față de practicile lor, nu pot decât să zic că l-am încurajat pe consăteanul meu, Groparu.

Părea mea e că:

Și cred că 1.000 de cuvinte ajung. Au mai scris și alții despre cum glumele de pe bloguri ajung în FM, fără sursă, prin intermediul radio ZU, cu precădere și preponderență.

Rezultate  rapide nu vor fi, dar poate se va crea un precedent. Cam așa trebuie privit demersul ăsta.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *