0

Andra, o nouă piesă inspirată din alte două

Andra ne place. Ne place cum arată, ce arată, cum cântă… dar ce cântă am dubii de-o vreme că ne-ar plăcea. Ce cântă ea acum e extrem de mainstream. Și e ok. Dacă vrei ca lumea să te știe și să te cheme la concerte cânți ceva pentru mase, ceva perisabil, care în jumătate de an expiră indiferent de condițiile de depozitare. Nu toți cântăreții sunt ABBA, trupă care probabil ar fi urmat același model dacă ieșea la rampă în zilele noastre.

Cu atât mai mult am dubii că ne place ce anume cântă Andra acum pentru că ultima ei piesă e… să-i zicem inspirată din cel puțin alte două. Mi-am dat seama de asta când am auzit-o prima dată la radio. 10 secunde a durat, cât are intro-ul, ca să exclam că ce remix i-au tras ăștia Rihannei?! Când colo nu era Rihanna, ci Andra cu What about us.

Să va explic. Dați play piesei ei.

Apoi apăsați play-ul de aici, ca “să cântă” Rihanna – We found love ft. Calvin Harris

Și în final, aici ca să auziți Kelly Rowland – Down for whatever ft. The WAV.s

Seamănă? Seamănă.

No, și cam așa-i cu noua piesă a Andrei compusă de Mihai Ristea care, dacă bine-mi amintesc, într-o vreme era-n trupa Montouga. Mă rog, în cazul ăsta, pentru mine, compusă e mult spus.

Îmi plăcea Andra. Acum ridic o sprânceană când o aud cântând. Nu-mi pasă că s-au plătit drepturi pentru “inspirație”, îmi pasă că ascult o chinezărie cântată de cineva de la care nu mă așteptam. Sper că nu o să-mi spuneți că lumea se schimbă, că și Măruță era mișto la TVR 2…

A murit originalitatea și-n muzica românească, vezi Doamne atât de apreciată pe dincolo, sau e mai simplu de urmat rețeta asta în care compilezi mai multe piese internaționale pentru a face una de dat la radiourile din țară? Sau e doar o altă încercare din rândul celor care încearcă să devină cântăreți internaționali ca Inna sau Alexandra Stan?

Întreb și eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *