3

Anonymous și Dalai Lama despre protestele din România

Dacă se îndoia careva că nu există susținere pentru Români, iote că se-nșeală. Ea există și de miri de unde vine. Astăzi pare că apare din partea hackerilor care s-au decis să militeze pentru drepturile fundamentale ale omului, hacktiviștii din Anonymous.

Sigur ați auzit de ei. E imposibil să nu vă amintiți că anul trecut au băgat în alertă o serie de instituții importante din lume. Cred că cea mai răsunătoare a fost acțiunea împotriva PayPal, Visa și altele cu profil indentic după ce au anunțat că nu mai primesc donațiile către Wikileaks. Cea mai mișto a fost faza în care au pus la pământ un site de pornografie infantilă, Lolita City, și au dat publicității peste 1.000 de username-uri plus parolele aferente și cam tot atâtea conturi de pe același site ale polițiștilor din Boston. :D Pe la finalul anului trecut au găurit și bugetul Sony.

Vorbeam de susținere și m-am luat cu explicații. Să revenim. Anonymous ar fi publicat astăzi pe YouTube un clip cu imagini de la protestele de weekendul trecut din București, alături de care au pus un voiceover să recite un mesaj de susținere

Nu pot să-mi dau seama de autenticitatea lui, așa că nu mă pronunț în sensul ăsta. N-am prea găsit informații concludente de Anonymous – Message to Romania, dar cu siguranță dacă nu le aparține vor lua atitudine. Oarecum mă mir ca la câteva ore de la publicarea lui, presa a dat de el.

Pe de altă parte, dacă vă întrebați ce părere are Dalai Lama despre ce se întâmplă la noi de 6 zile-ncoace:

Aici aveți un material cu ce s-a mai întâmplat azi în țară, care pe unde și de ce a mai potestat.

sursa foto 1, 2

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *