4

Aparent, nisipul era de la Digi TV

După ce am scris Tu faci realitatea! Cum se fabrică o ştire – partea a 2-a, Adrian Boioglu s-a mişcat repede, mult mai repede decât m-aş fi aşteptat (de fapt nu m-am aşteptat s-o facă) şi a făcut precizări asupra incidentului al cărui protagonist a fost.

Spune că ce am văzut noi n-a fost regizat, ci o glumă făcută de un angajat/colaborator al Digi TV. Aşadar, în spiritul dreptului la replică, deşi m-a rugat să fac un update articolului precedent, o pun de un nou articol că aşa mi se pare a fi ok:

Nu este o stire regizata, ci o gluma proasta facuta de cameramanul Digi TV, Corespondent la Constanta, Marius Pantu.

As aprecia daca ai updata textul in consecinta.

Situatia s-a petrecut in felul urmator: Live-ul de la ora 16:00 pe care l-am facut pentru Realitatea TV era urmat de unul similar facut de colegii de la Digi TV. Cameramanul Digi TV, Marius Pantu a plecat de linga trepiedul lui si s-a apropiat de zona in care faceam noi direct.

Cu citeva secunde inainte sa intram in Live, Marius Pantu a inceput sa dea cu piciorul in nisip. Nu a fost indemnat de nimeni (in niciun caz de mine sau de cameramanul meu) si doar a vrut sa faca o gluma proasta, spune el.

Atunci cind cameramanul meu a miscat camera de pe mine eu eram cu spatele la individul de la Digi TV. Nu am vazut ce facea el. Cameramanul meu era “orbit” de vantul destul de puternic si de nisipul care oricum venea in zona aia, asa ca nu a vazut ce apare pe LCD-ul camerei si nici pe Marius Pantu nu l-a vazut.

Cert este ca la TV s-a vazut cu totul altceva. Situatia nu a fost deloc regizata. A fost doar una dintre glumele proaste facute de Marius Pantu, cameramanul Digi TV.

Pentru cei interesati, exista si un film (fara sigla) in care se vede fata individului.

Mă bucură atitudinea lui Adrian şi răspunsul prompt, dar dat fiind contextul în care se face presă şi mai ales cum se face, voi rămâne în continuare rezervat asupra veridicităţii poveştii. Aştept şi nişte cuvinte de la “aruncătorul de nisip”. Atunci putem trage o concluzie dar şi aia o să fie privită cu îndoială “că dacă s-au înţeles?”.

Deci, aparent nisipul aruncat în ochii Realităţii era de la Digi.

sursa foto

LE: Avem și clipul explicat.

După cum ziceam și mai sus, înainte să văd secvența asta, suspiciunile nu vor fi îndepărtate. Și n-au fost, după cum arată comentariile de prin ziare sau alte bloguri. Mai mult, cei de la Digi (cu tot cu Marius) au infirmat oficial povestea.

 

4 Comments

  1. E posibil sa fie asa…sa fi facut o gluma baiatul..oricum, fabrica de stiri functioneaza..atat timp cat au norma pentru fiecare stire..

    • Da, fabrica funcționază. Știrile la normă sunt noul etalon jurnalistic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *