3

Articol bazat pe o poveste reală

ATENȚIE: Acest articol conține frustrări.

Vă avertizam joi că începe la Cluj și Sibiu Cinemateca TIFF. Puteți să o considerați drept cutia aia cu cea mai bună ciocolată pe care mama o ținea sus pe dulap și la care șansele să ajungeți erau atât, dar atât de mici! Dar care mai ajungea câteodată la picioarele voastre! :D

Am făcut comparația asta petru că la Cinemateca TIFF vor rula săptămânal pâna în 22 decembrie, în cele două orașe, cele mai apreciate filme care au rulat la TIFF 2011. Eu am văzut doar PINA 3D așa că inițiativa asta e ca o mană cerească pentru mine, dar de care eu nu voi putea profita. True story. Cel puțin nu astăzi când rulează Never let me go.

Filmul este bazat pe cartea cu același nume de Kazuo Ishiguro și prezintă o poveste emotionantă despre iubire, pierderi și adevăruri ascunse, căutând răspunsul la întrebarea: ce anume ne face umani? Kathy, Tommy și Ruth trăiesc într-o lume distopică, ei petrecându-și copilaria la Hailsham, un aparent idilic internat englezesc. Când devin tineri adulți ei părăsesc adăpostul școlii și adevărul despre destinul lor le este dezvăluit, ei trebuie să înfrunte puternicile sentimente de iubire, gelozie și tradare care amenință să îi despartă cât și teribila soartă ce îi așteaptă. via

Din sursă sigură știu că partea mișto a filmului e  exact la adevărurile alea scunse și mai ales când află care-i destinul lor. Mai mult, filmul are la bază o poveste reală, deci senzația de piele de găină va fi și mai amplificată pentru voi cei care mergeți în seara asta la Cinema Victoria de la ora 20.00.

Eu am două invitații. Și după cum spuneam, nu pot profita de ele din diverse motive care nu țin de voința mea. :( Vi le dau vouă. Care le vreți, doar spuneți asta mai jos, în comentarii.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *