8

Așteptăm o nefiltrată de Cluj, mai bună sau la fel de bună ca Timișoreana lor

Mai mult ca sigur, toată lumea știe că Ursus își închide linia de producție de la Cluj. Dar menține o mini linie de producție al cărei rezultat îl va comercializa într-o berărie ce va lua locul fabricii de pe Moților. Părerea mea e că măsura asta a fost luată abia după ce s-au scandalizat clujenii, deci nu era gândită de la bun început.

Dacă bine-mi amintesc online-ul a început să facă scandal în următoarele 5 minute de la apariția veștii în presă. Pe twitter spre exemplu, într-un moment de refulare probabil pentru că fabrica de bere din Hațeg se închisese cu câteva luni înainte, am creat haștagul #ripursus pe care comunitatea l-a dus în câteva ore  în primele 5 folosite în România.

După toată povestea asta, Ursus, cum spuneam mai sus, s-a gândit probabil că trebuie să-și spele cumva păcatul și a început o campanie în care promitea o berărie cu o bere produsă numai în Cluj. Pentru asta a implicat comunitatea. O mișcare bună. Astfel comunitatea a ales logo-ul și mai nou, ieri, sortimentul de bere nefiltrată ce va fi produs.

La evenimentul de ieri, dacă nu mă înșel au fost invitați suficienți oameni încât să-ncapă în 3 ture de degustări. M-am aflat în prima, unde au predominat bloggerii. Acuma… io nu-s un băutor înrăit de bere nefiltrată dar experianța a fost mai mult decât interesantă așa că le mulțumesc oamenilor care s-au gândit să mă cheme.

De fapt până acum 5 ani nici de asta normală n-am consumat, deși am crescut cu berea-n casă, ai mei părinți fiind berari. :) Dar asta nu mă împiedică să spun că dintre cele trei mostre de bere degustate nu m-a încântat nici una. Am tins spre B, dar per total, toate mostrele au fost ca un telefon al cărui PIN nu-l cunoști: poți iniția apeluri, dar numai de alea de urgență. Înțelegeți? Dacă nu, vă invit la Cristian Gog și Zicu pe bloage, că ăștia doi îs băutori de nefi și au și explicat ce nu le-a convenit. Io știu clar că nu mi-a convenit faptul că berea a fost pusă-n pahare de plastic.

Varianta B mi-a plăcut cel mai mult, dar chiar dacă se va produce pentru berăria mult așteptată, nu mă va face să tranzitez noul local. Nu știu de ce, dar mă așteptam la altceva.

Evenimentul în sine aș putea spune că a fost reușit dacă aș face abstracție de prezentarea aia power point, de băiatul care făcea pe gazda, de paharele de plastic și de atmosfera de clasa a 5-a cum zicea Vlad. Din păcate de partea cu power point-ul, la care marketingul putea lucra puțin, și de MC nu pot face abstracție pentru că-s un nazist când vine vorba de așa ceva. Nu pot ignora nici paharele de plastic, care au dat un aer ieftin mișcării inițiate de companie.

Totuși, îs curios acum cum se va prezenta berăria Ursus, care am înțeles că are trebui să fie inaugurată de Zilele Clujului și sper că după ce vor centraliza chestionarele vor lucra și la rețeta berii. :) Și pentru că tot am auzit laude la adresa nefiltratei de la Timișoara, aștept o mostră cu așa ardoare încât sigur voi visa că degust una! :)

 

8 Comments

    • observ şi eu că nu.. din păcate. poate e de la noi, că ne-am aşteptat la altceva mai pretenţios.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *