0

Bă, pe chat! Nu pe wall!

Printre atribuțiile mele radiofonice, mai nou, se regăsește și Apelul de Seară. O emisiune de maximă actualitate transilvană în care 90% dintre materialele difuzate sunt producție proprie în sensul că le fac colegii mei reporteri și corespondenți din toate județele în care emite Radio Cluj. Bine, ele sunt difuzate după ce trec prin mâna producătorului, dar asta-i altă poveste. :) Până una alta, eu o consider o emisiune profi.

Emisiunea e de la 18.00, ține cam o oră și are un format cu care abia acum mă familiarizez. Aici vine partea amuzantă. :D

La final, după ce știristul sportiv de serviciu relatează informațiile specifice, eu trebuie să reiau titlurile principale ale ediției respective pe care le-am făcut cunoscute la început, dar cu o chestie în plus: fac trimitere cu ceva text către matinalul care are loc a doua zi.

În timp ce omul de la sport spunea sportul, mi-am dat seama că Dan nu-mi adusese textul pentru teasing moment în care mi-am zis pentru prima dată-n viață: DON’T PANIC! I-am trimis un SMS. Dan nimic. Am zis că n aude telefonul, deci pică faza cu anunțatul… Pe dracu… că mai erau 2 știri din sport, traduse în timpul pe care toți îl cunoaștem asta înseamna cam 1-2 minute. Insuficient ca Dan să străbată cel mai lung coridor din lume și să ajungă la mine în emisie! Nici Gabi Szabo nu reușea!

Dar mi-a venit o idee! :D Măreață! La 5 minute după primul SMS care striga S.O.S, îi spun lui Dan să-mi dea textul cu copy-paste pe Facebook!

BD - Bună Dimineața (numele matinalului); 2 mesaje - 2 știri

Când i-am zis să-mi dea copy-paste m-am referit la chat nu la wall-ul meu pe care-l vede toată lumea!

Inițial a zis că a vrut să-l pună pe al lui, ceea ce clar nu mă ajuta cu nimic… condiții în care șanse să fi văzut vreodată mesajul de mai jos era de la slabe către zero!

Ideea e că Facebook “mi-a salvat” emisiunea. Nu-i chiar Satana cum zic unii și nici inutil cum spun alții. :D Am reprodus textul direct de pe wall în FM și a ajuns la oameni care n-au nicio treabă cu internetul! :D Pot spune că lucrez într-o instituție media care, contrar credinței populare, se modernizează în fiecare zi. :)

Dar totuși… intersantă era o filmare cu mine când orbecăiam cu mana stângă pe telefon ca să ajung la aplicația de Facebook și supravegheam toată operațiunea cu coada ochiului stâng, în timp ce prezentam meteo, la care mă uitam cu celălalt ochi!

Păi ori suntem profi, ori dansator?! :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *