0

Barack Obama, președintele SUA pe Twitter

Și ăsta este rezultatul comunicări online. Acerbă, constantă și extrem de bine gândită. Oamenii din echipa de online a lui Obama se pot angaja acum oriunde pe o poziție cel puțin similară și mai bine plătită.

Preşedintele democrat în exerciţiu câştigă cantitativ. El este citat în 40% dintre mesajele postate pe Twitter în Statele Unite, în timp ce adversarul său Mitt Romney este citat în 24% dintre mesaje.

[...]

Şi mai îngrijorător pentru republican, dacă îl interesează situaţia opiniei pe reţelele sociale, este faptul că Barack Obama este candidatul care generează cele mai multe mesaje postate pe Twitter în fiecare în parte dintre statele-cheie, precizează Twitter. sursa

Dacă Obama are peste 21 de milioane de urmăritori, ei bine, Romney are doar… puțin peste un milion.

Ce vor înțelege politicienii români din asta? Nimic. Traian Băsescu și-a reluat activitatea pe Twitter după peste 900 de zile, când a intrat în campania de boicot a refendumului pentru suspendarea sa.

Vine imediat campania pentru alegerile parlamentare. Din punct de vedere al comunicării prevăd că va fi un fisco total. Toți se vor orienta către online că e foarte ieftin, dar puțini vor ști cum să-l mânuiască.

Doar Două exemple de bine am la capitolul comunicare online în politica mioritică: Alina Gorghiu și mai nou Emil Boc. Dacă mai aveți voi altele please, do share.

Până una alta, americanii rulează incontestabil la partea de comunicare în toate formele ei de agregare.

sursa foto 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *