2

Bere vs Băutură carbogazoasă

Am auzit că se va implementa PUB la nivel național. Zic că e de bine din simplul fapt că nu e capitalizat (nu se deasfășoară exclusiv-n București) din prima. Din câte știu eu va atinge și Clujul într-un fel sau altul. S-a făcut o echipă din care face parte și Florin “Vremea” Busuioc, am sugerat un nume, Ciuc’n'Drink fără slogan, și acum mă simt obligat să spun cel puțin un motiv pentru care să bei bere. Ocazia cu care folosim blogul de față și pentru a mai afla informații “educative” despre una alta. :)

După cum v-am mai zis, mama și tata au fost berari, în sensul că au lucrat la fabrica de bere din localitate care pe vremea apusă era foarte vestită. Așa că ceva despre bere tot mai știu, chiar dacă licoarea nu mi-a plăcut din prima. Recent când a fost acasă l-am întrebat pe Hurducaș senior cam cât de naturală e berea care se produce azi și ca raspuns mi-a adus o… ceva între broșură și carte. :P

Ideea e că e mai sănătoasă decât băuturile carbogazoase.

Berea conține:

- orz (cu malț)

- hamei

- drojdie

- apă (berea care se făcea la mine acasă conținea apă care curgea din Retezat)

Majoritatea berilor nu conțin conservanți, aditivi sau coloranți, chestie care nu se poate spune despre multe băuturi carbogazoase sau chiar alcoolice. Am totuși niște nelămurii în ceea ce privește hameiul pentru că plantațiile în care el crește sunt o raritate în 2012.

Oricum, la o simplă căutare găsești că o băutură carbogazoasă are în componență:

- apă gazoasă

- zahăr

- E150D

- Acid fosforic (E338)

- Benzoați (E210)

- Beanzoates (E211 to E219)

- Tartazină (E102)

- Cofeină

Nu pretind că datele oferite de mine sunt de căpătâi, dar la un eventual conflict Bere vs Lichid Carbogazos, în laborator, cu siguranță se sfârșește prim umilirea ultimului. :D

Ăsta ar fi primul motiv pentru a bea bere. Plănuiesc să mai caut câteva și în consescință să fac un mini episod aci pe blog. :)

sursa foto

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *