0

Botswana intră cel puțin o dată pe lună în Uniunea Europeană

Printre multele probleme pe care le am eu cu chestiile din jurul meu, care mă enervează și care se petrec aproape zilnic, se numără și confuzia pe care semenii mei o fac în ceea ce privește moneda oficială folosită în România.

Odată cu denominarea, poporul român s-a pricopsit cu un nou termen: RON. Prețul la raft a început să fie afișat ca atare, omul l-a introdus în vorbirea curentă. Adică zice 1 RON în loc de 1 LEU, în condițiile în care RON nu e altceva decât un simbol bancar care definește leul nou, ăsta ce-l folosim acum. Înainte de el a fost ROL.

Leul românesc nou (codul ISO 4217: RON) este noua unitate monetară a României. La data de 1 iulie 2005, leul românesc a pierdut ultimele 4 zerouri, prin denominare (reevaluare) la rata de 1 leu nou (simbol bancar: RON) pentru 10.000 lei “vechi” (simbol bancar: ROL). sursa

Așa că țineți minte:

Ocazie cu care mi-am dat seama de-o chestie: Botswana intră cel puțin o dată pe lună în Uniunea Europeană.

Deși românii sunt locuitori ai României, țară din Europa și membră a Uniunii Europene, cel puțin o dată pe lună 90% dintre ei sunt convinși că trăiesc în Botswana și lucreză pe pule, nu pe lei.

Botswana intră în UE în momentul în care bancomatul afișează suma cu care ei, românii, au fost remunerați pentru munca lor din ultima lună. E mică cât… moneda botswaneză/botswaniană ca să zic așa, mai plastic.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *