0

Când Gândul nu gândeşte. Noul catalog IKEA fără femei + ediţia de Transilvania

IKEA şterge toate femeile din catalogul destinat Arabiei Saudite.

Toată presa românească preia descoperirea New York Post, care de fapt a găsit informaţia pe ceva ziar Suedez, şi se apucă să-şi promoveze noile articole traduse pe reţelele sociale. Gândul bagă una deşteptă pe Facebook ca să sugă click-urile: Au ajuns să facă până şi asta —->

Bineînţeles, lumea proastă reacţionează ca atare şi blamează IKEA, la fel ca Gândul. Probabil că dacă deşteptul sau deşteapta care a scris bullshitul ăla avea puţină cultură generală, ştia că dacă o companie vrea să comunice global prin acelaşi visual, visualul ăla trebuie adaptat culturii, tradiţilor şi libajului din fiecare ţară!

Bottom line: răzvrătim de-a lela o mână de oameni împotriva IKEA, care oricum n-au călcat veci în IKEA. Aceeaşi IKEA care a procedat corect.

Dacă IKEA lăsa catalogul cu femei, nu numai că nu vindea nicio scobitoare în Arabia Saudită, dar ieşea şi cu imaginea şifonată. Şi nu-i o piaţă pe care vrei să o pierzi. Există destul de multe exemple despre fail-uri la capitolul ăsta.

Deci, când punem mânuţa pe internet mai citim şi altceva decât statusuri de Facebook, bine? Este mult material inteligent de conspentat prin fibra optică. Succes. Uri.

P.S. Varianta pentru Transilvania e în prima poză. Atenţie la detalii că doar n-o să vă spun eu să vă uitaţi după reflexia tipei din oglindă! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *