11

Capitalism înseamnă să-ți poți cumpăra corcodușe verzi la caserolă

Azi de dimineață, la cafea, am văzut pe proaspătul lansat TVRInfo.ro un material despre cum se trăiește în Coreea de Nord, țară în care se găsește cea mai aberantă formă de comunism după cum zicea reporterul. Așa pe scurt: e horror.

Mă, de atunci tot stau și mă gândesc cam cât de binecuvântat îs io că trăiesc într-o formă nedefinită de capitalism, în democrație sau cum îi zice democrației noastre, și cât de bine-i să mă simt liber. Repet: să mă simt liber. Cât de fain îi să cumpăr mâncare când vreau, câtă vreau, să nu fac foamea, ba chiar să țin și-o cură de slăbire!

Sau… chiar să cumpăr corcodușe la caserolă, din hipermarket.

Da. Corcodușe la caserolă de la hipermarket.

Practic eu am crescut sub corcoduși. Curtea bunicilor era flancată de ei. Nu i-a plantat nimeni, au crescut ei că acolo le-a purtat vântul sămânță. Bunicul n-a făcut altceva decât să-i curețe și să le culeagă roadele. O parte din ele mergeau la porci, o parte în cazanul de aramă care a fost ascuns în pâmântul din grădină ca să nu-l găsească comuniștii.

Dacă careva-mi spunea că voi putea să cumpăr corcodușe de la magazin, îi recomandam un consult de specialitate. Că nu l-aș fi catalogat întreg la minte.

Acum în schimb, siderat, reconsider. Reconsider chiar și definiția capitalismului. De azi pentru mine capitalism înseamnă să-ți poți cumpăra corcodușe (culese de pe marginea drumului) de la hipermarket. Să-ți poți cumpăra tu ca snob. Că dacă snobi n-ar fi (în România asta e noua clasă socială) nici corcodușe verzi pe raft n-ai găsi.

Deci bă! Nu cred așa ceva! Corcodușe verzi la caserolă?! Are you fukcing faci mișto de mine?!

sursa foto via

11 Comments

 1. Sau papadie. Tot la caserola. Tocmai ce am luat. Bine, ii zice rucola, dar asta e doar numele de scena.

  • Neah! Stai ca la rucola e o intreaga poveste! Cica de fapt nu-i papadie! E ceva inrudit cu papadia. Am avut discutia asta cu un bucatar.

 2. Da-o-n soarele ei! In coltul gradinii bunicii (de fapt, mai mult in curtea vecinului) era un corcudus. Oau ce batalii bagam cu corcodusele alea!
  Bine ca mi-ai spus. O sa iau vre 30 de caserole de corcoduse VERZI si o sa arunc cu ele de pe geamul biroului dupa masini

 3. Sunt si in carrefour in Dubai, diferenta e ca eu m-am bucurat. Astia nu au corcodusi la coltul casei, cel mult un palmier sau o chestie verde cu o forma nedefinita, denumita copac/verdeata :))))

   • Ehh sa stii ca dupa un timp te plictisesti de ei si poti spune cu usoara aroganta “doar palmieri”. Ti se face la un moment dat dor de un brad o creanga de cires, una alta :))

    • Hai să facem schimb. Vreau să mă plictisesc şi eu de palmieri!

     • Un om asa critic ca tine nu ar rezista aici, in ciuda pasiunii tale pentru palmieri! :))). Dar oricand, cu mare drag si placere facem schimb :p

     • Multumesc pentru compliment. :)) Oricand vrei tu. Sunt disponibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *