6

Ce a înțeles presa că poate face cu online-ul

În general mai nimic. Sau cel puțin așa se pare, că n-a prea înțeles mare lucruri. Jurnaliștii au la dispoziție bloguri, facebook și twitter, pe care le folosesc după cum cred ai mai bine. Mulți le ignoră, puțini le folosesc, iar cei care încercă internetul cu degetul uită rapid regulile elementare care stau la baza meseriei lor, probabil în ideea că pe net totul este permis. Nimic mai greșit!

Una dintre regulile ignorate, e aia cu limbajul folosit care ar trebui să fie cât mai simplu și ușor de înțeles pentru cititor.

Bine, mai nou unii au înțeles că-și pot exercita meseria doar din fața monitorului, drept pentru care materialele sunt de o calitate zdrobitoare, dar nu în sens pozitiv. Așa cum e cel de mai jos, despre furtuna de ieri, care conține copy paste de pe twitter. De limbajul din prima parte numai zic nimic că tocmai am găsit ceva mai crunt.

tv-net.ro

Pentru cine nu s-a prins încă, furtuna este genul de eveniment care trebuie acoperit cu ceva, și cum pe teren nu-ți vine să mergi în astfel de condiții, tragi repede un material ca ăsta care face obiectul articolului de față. Profi, nu?

Felicitări mă! La câtă lume folosește Twitter în România, sunt convins că toți cititorii au înțeles ce-i acolo. Data viitoare când mai dați copy paste, explicați ce-i ăla un haștag ca să se înțeleagă care-i rolul gărdulețelor din fața cuvintelor, și de ce nu, explicați și ce-i ăla Twitter. La fel de bine puteți pune link sub nickname-ul userului și steluțe în cuvintele ca și fuck. Nici o selecție n-ar stica, că nu tot e relevant.

Mi-aș dori ca materialele de genul ăsta să ajungă pe masa studenților de la jurnalism cu titlul de AȘA NU. Că altfel, ne luptăm cu morile de vânt.


6 Comments

    • și totuși nici măcar alea nu-s copy paste de pe haștag :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *