4

Ce a omis presa centrală, pe unde a mai protestat lumea și împotriva cui

După postarea asta, urmărind evenimentele, mi-am dat seama că există niște orașe despre care nu s-a spus nimic în presă. Printre ele se numără și Petroșani. Da, orașul ăla gri din județul Hunedoara. Și nu, nu avem amintiri plăcute când ne gândim la el, dar asta nu înseamnă că trebuie să-l dăm la o parte când e solidar cu vremurile. Pe de altă parte la Hunedoara Deva s-a strigat și împotriva USL-ului, nu numai impotriva portocaliilor, conform Cristinei Ghenea care a fost între protestatari. Pentru că n-am găsit nici unde informația asta, am rugat-o să scrie câteva rânduri pentru blog pentru că mi se pare o informație de menționat, dacă vrem un dram de obiectivitate. Mie îmi confirmă că lumea nu vrea nici PDL-UDMR-UNPR, nici USL. Sunt convins că s-a trigat împotriva lor și în alte orașe, chiar dacă la originile adunărilor există implicare din partea opoziției (deși este neagată de reprezentanții ei), dar presa centrală a  cam omis asta, că scopul e altul. Nu? 

Locuitorii județului Hunedoara au fost solidari cu restul românilor din țară și au ieșit și ei astăzi în stradă, pentru a-i cere demisia președintelui Traian Băsescu.

Dacă în Petroșani protestul a fost susținut de aproximativ 20 de manifestanți, iar în Hunedoara de 40-50, la Deva oamenii au dat dovada de mai mult curaj. Peste 100 de persoane au ieșit în fața Casei de Cultura “Drăgan Muntean” din reședința județului, și au scandat mai bine de două ore diverse lozinci împotriva actualei guvernări. ”Vrem pedeapsa cu moartea pentru trădătorii de neam!”, “Jos tiranul!”, “Deva salvează SMURD” sau “We love SMURD” sunt doar câteva dintre mesajele de pe pancartele protestatarilor.

(c) Cristina Ghenea

Întrebați de jurnaliști care sunt nemulțumirile care i-au scos în stradă, unii s-au enervat, spunând că motivele sunt evidente. Protestatarii au adăugat că prea multă lume trăiește în sărăcie, datoriile cresc de la an la an și pensiile sunt mici.

În jurul orei 17, când lumea începuse deja să se împrăștie de pe platoul din centrul Devei, unii barbați strigau lozinci împotriva USL-ului. Evident, de la protest plecase deja Petre Mărginean, președintele PC Hunedoara și totodată șeful Asociației Salvital Hunedoara – cea care gestionează serviciul SMURD din județ.

Cristina Ghenea este student al Facultății de Ștințe Politice și ale Comunicării, secția jurnalism și actual jurnalist la Mesagerul  Hunedorean. Orice preluare a textului se face cu acordul ei.

Concluziile celor relatate le trageți voi. Mulțumesc Cristina. Ai legătura! :)

4 Comments

  1. De de credeti ca nu au raspuns presei care le sunt cererile? daca ar fi facuto trebuia sa spuna ca desi au incasat 24milioaneca revolutionari ei au fost securisti , organizatori de mineriade,vinzatori de certificate de revolutionari{vezi IGO},URMARITI PENAL[VEZI molot]

    • Eh, speculații face toată lumea… hai să aducem ceva dovezi pentru ce spunem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *