0

Ceapa, un nou motiv de mândrie naţională

Din categoria “Românii sunt deştepţi”, vă comunic cu lacrimi în ochi, de la ceapă, că avem din nou un motiv de mândreală. Şi când zic asta mă refer la faptul umblă vorba că am fi primii posesori de legumă certificată UE.

Nu credeţi? Citiţi:

Ceapa din localitatea sălăjeană Pericei este prima legumă certificată de Uniunea Europeană ca produs european ecologic de provenienţă românească.

În baza certificatului, această ceapă va putea fi comercializată pe toate pieţele de pe continent.

Un grup ce producători din Pericei prezintă astăzi, la Bruxelles, în faţa unei comisii de experţi, “ceapa de apă” care se obţine doar în Sălaj.

De altfel, la Pericei există singurul monument din lume dedicat cepei. Tot aici se ţine şi un festival al acestei legume. La o astfel de sărbătoare, la Pericei, s-a realizat cea mai lungă cunună de ceapă din lume. Sute de localnici au “împletit” peste 40.000 de cepe. “Lucrarea” lor a cântărit 5 tone. sursa: radiocluj.ro

Măcar ceapa. Că palinca am înţeles că ne-au luat-o vecinii maghiari. Mă aştept ca la de 1 decembrie 2012, pe lângă obişnuita paradă militară, să treacă pe sub Arcul de Triumf un car cu ceapă omologată.

Să ne bucurăm aşadar. :D Şi să toastăm în cinstea reuşitei o felie de pâine cu untură, ceapă şi boia, dar şi o doză de ţuică de Sălaj. Să nu fie din altă zonă că se prea poate să ne doară stomacul. Ştiţi voi… conflicte între regiuni.

Să fim mândri! Că deştepţi suntem din naştere. Doar că ne prostim pe parcurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *