0

Cele mai reuşite poze din vacanţă

Un titlu totalmente ironic. O să vedeți de ce.

După 3 ani și o promisiune/jurământ care enunța faptul că nu voi mai călca pe litoralul românesc decât după 10 ani, am aterizat iar la… marea românescă. Procesul la care am fost supus pentru a accepta această aventură nu mai are rost să-l expun aici. Ideea e că mi s-a indus ideea că ar trebui să mă simt vinovat dacă nu merg. Știți voi, femeile…

No, și într-una dintre zilele în care frecam nisipul plajei de la Eforie Nord (pentru că nu am vrut Costinești sau Mamaie) ca să devină mai fin, am fost inștiințat că trebuie să facem poze.

- Nu putem, no, să plecăm fără să facem poze.

- Păi… hai să-ți fac…

- Nuuuuu! Amândoi trebuie să apărem în poză!

- Păi… și cine se ne facă poza aia?

- Pozele alea!

- Pozele alea?! Mă rog…

- Păi rugăm pe cineva să ne facă.

Mă uit în jur, niciun potențial fotograf. Doar potențiali ciorditori. Asta vedea paranoicul din mine. După îndelugi selecții, alegem câștigătorul: o tipă pe la vreo 30 de ani cu un aer care emana nivelul basic în mânuirea noii tehnologii mobile.

- Sărut mâna, zic politicos și zâmbăreț. M-am tot uitat pe plajă după cineva care să ne facă o poză și dumneavoastră păreți cea mai de încredere (adică nu eşti ciorditoare, la prima vedere). Sunteți amabilă să ne ajutați?

Pac! Tanti acceptă, îi explic unde să țină mâna, unde să apese, unde să nu țină degetele și când să ne facă pozele alea. Zis și făcut, trage tipa două poze, ne înmânează prețiosul meu iPhone, mulțumim și ne îndreptăm către tabăra formată din două șezlonguri. Închiriate cu bani grei.

Pe drum, mă uit la poze și răbufnesc într-o bucurie cum n-am mai mimat veci.

- Draga mea, astea sunt cele mai reușite două poze din vacanța asta!

- Serios? Dă-mi să văd!

- Uite, mai ales în prima, cu puțină imaginație oricine ar putea crede că și eu arăt bine!

va urma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *