8

Cele patru întrebări de care nu poţi scăpa într-o viaţă

Nu ştiu în ce măsură ne punem zilnic întrebări, dar ştiu sigur că viaţa ne este guvernată de ele. Sunt dintre cele mai diverse, sunt parşive, deştepte, proaste, copilăreşti… Iarăşi, un lucru cert, într-o viaţă de om întrebările sunt mai multe ca răspunsurile pentru că unele chiar nu au răspuns.

Stăteam în dimineaţa asta cu periuţa de dinţi în gură şi în timp ce-mi lustruiam tacticos smalţul dinţilor, disecam absent probeleme vieţii contemporane. Ba îmi puneam întrebări la care tot eu îmi răspundeam, ba îmi puneam întrebări încuietoare la care se făcea linişte în tărtăcuţă. Cam aşa se întâmplă când n-am de lucru.

După un gând fugar despre cât de curvă-i pasta de dinţi că se termină atât de repede… doar dacă mă uit la ea, fără să o folosesc, realizez stupefiat că viaţa de fapt ne e croşetată în jurul a patru mari întrebări.

1. Când te însori/măriţi?

În momentul când ai o relaţie de ceva vreme şi toată lumea din jur te întreabă când faci marele pas. De fiecare dată îţi dai ochii peste cap când o auzi. În final… cedezi.

2. Când faci un copil?

După ce te-ai căsătorit, inevitabil eşti întrebat şi când vine barza. Că aşa e societatea asta. Face totul ca la carte.

3. Şi? Cât mai ai până la pensie?

Te-ai căsătorit după ce toţi te-au bătut la cap cu asta, ai făcut copii cum s-a aşteptat societatea, acum e timpul să ieşi la pensie!

4. Nu mai moare ăsta odată?

Da, inevitabil vei auzi şi întrebarea asta. Nu-ţi va fi adresată direct, dar vei ştii sigur că la tine face referire. Te-ai căsătorit, ai făcut copii, ai ieşit la pensie, ar fi cazul să ieşi şi din decor. Exită nişte oameni care şi-au făcut nişte socoteli cu moştenirea ta. Nu-i ok să le strici planurile şi să-i faci să aştepte să dai colţul.

sursa foto

 

8 Comments

  1. bun articol
    @D-Petre ma culmea… nu cred ca revine (ea intrebarea) atat de obsesiv (ca inainte) ca cele din text … (plus ca in a noastra cultura nu marcheaza nimic) nu indraznesc sa pariez inca :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *