1

Cele trei minuni de joi dezbătute vineri

Din nefericire, birocraţia m-a purtat astăzi la picior prin tot Clujul. Nu regret mersul pe jos, parcă nici copacii din care-s făcute hârţoagele după care am bântuit, cum regret câteodată că stau în ţara care funcţionează cu adeverinţă la adeverinţă.

În contextul ăsta mă străbate-un gând cu iz practic în care se conturează o Românie ce are drept monedă oficială Adeverinţa, dar să nu deviem de la subiect. :)

Mersul pe jos, pe lângă faptul că-ţi face cracul frumos şi-ţi uzează papupucul proaspăt luat din mall, îţi dă şansa să fii un fin observator al semenilor tăi. Sau al aproapelui tău, că se apropie Floriile. Şi da, cele mai multe ori te dor urechile şi ochii de ce auzi sau vezi.

Astăzi, în Clujul cel universitar şi multicultural, tranzitând Memorandumului, Eroilor şi Dorobanţilor am auzit 3 subiecte. Aceleaşi trei şi nimic altceva:

  • Meciul de aseară dintre CFR Cluj şi U Cluj. A fost s-au nu a fost offside? A intrat sau nu a fost mingea-n poartă? S-a bătut sau nu Minteuan cu Walter?
  • Accidentul din faţa Teatrului Naţional unde o femeie circula pe trotuar regulamentar. De ce nu sunt urme?!
  • Noul episod din R0botzi. L-ai văzut?

Astea le-am auzit câteva ore! În ideea în care meciul n-a fost cine ştie ce, accidentul nici atât iar animaţia cu roboţei… n-a avut nimic special.

Chiar nu ştie nimeni alte discuţii astăzi? Spre exemplu că se desfăşoară un târg de carte în Piaţa Unirii? La botul calului. Îi drept că-i într-un cort inestetic dar cică Gaudeamus ar fi cel mai mare târg de acest gen din Transilvania.

Mâine vorbim despre Romînii au talent? Să ştiu să-mi iau hands-free-ul, cel puţin până trece perioada asta lipsită de imaginaţie. Altfel mai bine să vorbim despre vreme. :)

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *