14

Cerere de lărgire a intrării în parcare

La mine-n comună tăt îi un joc și-o voie bună cu vecinii, până li se pare lor că unele lucruri li se cuvin sau nu-s bine așa cum îs.

Probleme mele cu parcarea îs deja legendare în sânul cercului de cunoscuți. Pe cât de enervante, pe atât de vorba aia… de tot râsul. Fiecare poveste are elementul ei de surpriză.

Știți că majoritatea vecinilor mei sunt chiriași, da? No, ăștia stau puțin și pleacă. Cam toți au mașini, dar nu și locuri de parcare, așa că parchează cum și pe unde pot, dar cel mai des în fața scării. Ceea ce e incomod pentru unii care vor să intre cu mașinile în garaje sau în parcările pseudo amenajate, așa cum e a mea. Dar mă rog, ea există și mă folosesc de ea chiar dacă n-am mașină 24 din 24 ci doar temporar!

Pentru a rezolva problema, unul dintre cei 4 vecini care stau cu acte-n regulă pe lângă mine, și eu pe lângă ei, a avut inspitația să le blocheze accesul pe marginea drumului, care avea garduleț într-o vreme, cu niște bucăți de fier beton bătute cu ciocanul și bucurie-n ochi. Dar dezastru a căpătat proporții mai mari. Acum se parchează în MIJLOCUL drumului, iar accesul către locul pe parcare proprietate personală e la fel de larg precum o virgină. Manevre cu volanul se pot face ca și cu rolele pe patinoar. Toate astea generează frustrări în sânul căminului, pentru că EA este șoferul, deci îi revine nedorita sarcină de parca mașina în… colo.

În seara asta m-am enervat negativ când am ajuns acasă  la miezul nopții și neștiind unde să bat la ușă și pe cine să iau de guler m-am folosit de ce aveam în dotare! Un pix și-o foaie! Mi-am adunat tot calmul din lumea mea imaginară și am scris pe genunchi, o cerere de lărgire a intrării în parcare ca să o pot occupy:

Textul se adresează unui IQ necunoscut, nr. apartamentului poate fi chiar al tău!

Apoi am introdus-o fain frumos într-o folie ca să n-o facă bruma indescifrabilă și am amplasat-o ca un polițist al primărie fix în parbriz și-am acoperit-o cu ștergătorul ca să fiu sigur că o posibilă adiere n-o va lua cu ea.

Un exemplar asemănător, cu un text la fel de pueril, dar sper eu de efect, se află și în parbrizul celeilalte mașini. Timp alocat oparațiunii: 15 minute. Nu știu de ce mă simt de parcă am făcut cea mai bună faptă din ultima lună. A! Știu. Aparent par un vecin pașnic. Sunt în sfârșit zen, cum mă tot sfătuiește Lorand să fiu. Dacă stau bine să mă gândesc sunt chiar mândru de mine, deși mi-e teacă că cei vizați nu vor aprecia gestul meu.

Vă voi anunța dacă metoda a dat roade. :D Mândră-mea râde și acum textul ăla…

14 Comments

 1. Eu am crezut ca i-ai scris Mosului… :))
  Si eu mai las biletele de amor celor care isi parcheaza masina pe locul meu (proprietate personala, deci chiar e al meu!). Dar lumea nu are simtul umorului si nici al “bunului”…
  Dar ii rezolx: o sa sun la antitero sa le zic ca am vazut ceva suspect la masina aia. Cam ca o bomba…

 2. Textul meu, de zilele trecute, a sunat cam asa: “Daca tot blochezi accesul in curte ai macar bunul simt sa lasi pe bord, la vedere, un numar de telefon. altfel, data viitoare s-ar putea sa nu observ masina ta si sa o agat cu garligul autovehiculului din dotare. Multumesc!”
  PS n-am carlig la masina :)

 3. Eu am lasat unul cu ” Salut, dupa cum vezi sunt incepator. E si mai grav ca sunt incepatoare. As vrea sa te rog sa parchezi un pic mai la stanga, ca nu pot iesi si am si emotii cand ies. Am zis ca am emotii cand ies? Ei bine cand ies, trec fix pe langa tine. Ma ajuti putin sa te ajut sa fim best vecini ever?:) Alina”
  Mi-a raspuns: ” Sigur ca da draga. Multumesc ca mi-ai spus! Domnul Valentin!”

  Noh, nu-i fain sa fim toti zen?:)
  Acuma, cum ii facem pe toti sa fie asa ca noi ?:)))

 4. O soluţie mai sigură şi desigur mai la îndemână e să nu mai stai hebeleu până noaptea târziu prin barurile din comună şi să-ţi mai vezi de jurul blocului ca un cetăţean model ce ar trebui să fii !

 5. pfuuuu bafta!!!! la fel de zen am fost si eu saptamana trecuta cu un tip care isi tot parca masina pe LOCUL MEU PLATIT. la fel de zen a fost si biletelul meu. insa in cu totul alt registru a venit raspunsul: ” daca vrei sa-mi mut masina prezinta-mi abonamantul tau valabil”. si l-am xeroxat si i l-am prezentat in folie sub stergatorul lui. si surpiza: masina lui e tot pe locu meu de parcare deja de 2 saptamani. sa chem politia, sa-i rup oglinda? are sens pentru un loc de parcare? fuck it. marsarier si caut altul.

 6. andreea, “daca are sens pentru un loc de parcare”? (ma refer sa chemi politia, evident!)? Poi cred ca tu nu locuiesti in Manastur! Aici pentru locul TAU de parcare chemi si DNA-ul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *