5

Cetatea Alba Carolina: De câte ori poţi spune WOW în două ore?

Weekend-ul  trecut, în plină sărbătoare blogosferică, mi-am permis să revizitez cu nişte prieteni cea mai cetate dintre cetăţi, Cetatea Alba Carolina. Cu puţin ajutor din partea lui Andrei şi a vedetei locale, Emanuel, care a şi făcut pe ghidul, am avut parte de o sâmbătă perfectă cum de mult plănuiam şi după care salivam.

Cetatea e impresionantă. Prima dată am păşit în ea anul trecut, în august. Plănuiam să scriu despre ce am văzut în cele 30 de minute pe care le-am avut la dispoziţie, dar nu ştiam ce! Sunt atâtea de zis deşi prea multe nu ştiu despre loc. Printre lucrurile pe care le cunosc se numără fapul că s-au băgat acolo bani cu roaba, până acum, în jur de 60 de milioane de euro, că virgulă imaginară comunitatea online din Alba Iulia a făcut şi face eforturi ca să promoveze cetatea şi scandalul din jurul parcului Custozza.

Nici acum nu ştiu ce aş putea spune despre locul ăsta. Cred că am stat între ziduri două ore, timp în care am zis jde mii de “wow! uite!” şi am făcut poze şi am spamat cu ele pe Twitter şi Facebook datorită Instagram, aplicaţie care mi-a chinuit simţul artistic de-am transpirat. Am uitat geaca pe mine… :D

N-am ce spune, dar am ce să vă arăt.

                           

Şi totuşi, un sentiment de mâhnire aşa tot m-a cuprins. Ruinele dacice şi romane lângă care am crescut, atât cele de la Sarmisegetuza, lângă Haţeg, cât şi cele de la Orăştie, arată într-un hal de-ţi vine să plângi. Şi nu dă nimeni semne că ar intenţiona să mişte ceva în sensul ăsta. Nici măcar pe lista de promisiuni nu-mi amintesc să fi încăput vreodată.

No, aşa că mereţi de vedeţi cu ochii voştri ce-i la Alba Iulia pentru că nici nu ştiţi ce pierdeţi, vorba unui mare jurnalist clasic în viaţă.

5 Comments

    • Ehe, de cate ori nu m-am gandit. Calculele insa dau rezultat cu virgula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *