3

Cine a fost primul? Lăutarul sau DJ-ul?!

În muzica noastră se întâmplă chestii. Noi sau resuscitate, nu contează, ideea e că se întâmplă.

Avem un Costi Ioniță care bea șampanie cu Shaggy într-un videoclip unde curg râuri de șampanie și o blondă bulgăroaică-și expune… 80% din piele. Avem Inna, primul român al cărui album a părăsit bătrânul continent și a ajuns în Mexic și recent în playlistul BBC Radio 1 cu melodia Sun is up. Avem un Edward Maya apreciat și el în afară . Avem și asta.

Marian Dorobanțu este "Promotion Manager for INNA"

Din câte am înțeles, muzica românească e apreciată în general și cei enumerați mai sus nu-s singurii noștri ambsadori. Până nu de mult, mai exact până Ionuț Bunescu mi-a atras atenția, aveam un fel de admirație pentru DJ Sava.

Azi mi-am reamintit că gradul de admirație la adresa lui a scăzut puțin, când cineva pe Facebook spunea cum că romanian dance rullz, sau ceva de genul ăsta. De comentul respectiv atârna noua piesă a sus numitului DJ pe care o feat-urește cu Cristina. Faină piesa, ritmată, catchy… numai că are un defect:

 

Mai mult ca sigur o parte dintre voi știți detaliul ăsta, alta nu. Prima dată am avut tendința de a zice că Guță s-a înfruptat din creația lui Sava, dar e învers. Clipul lui Guță în care plouă cu bani e pus pe YouTube prin 2008. A lui Sava luna trecută.

Tragem concluzii sau ne abținem? O să-mi reconsider poziția față de Inna, care-mi era foarte antipatică.

Până una alta, să ne enjoy the silence.

 

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *