0

Clasa politică românească peste 10 ani

A plagiat Victor Ponta. Sau poate că nu. Până la verdictul final ne rămâne doar să presupunem, nu să acuzăm. Până atunci facem haz de necaz şi trecem şi peste ziua de azi cu zâmbetul pe buze, că doar nu ne afectează pe noi în mod direct. Ceea ce e greşit. Ăsta e doar începutul poveştii în care noi vom fi percepuţi şi ca o naţie de copy-paste-ari.

Subiectul a ajuns world wide pentru că e totuşi vorba de un premier fie el şi al României, o ţară nu de temut dar existentă pe harta Europei şi a Uniunii Europene care a devenit piaţă de desfacere. Ok, imaginea noastră ca popor oricum e de maro, ce mai contează o acuzaţie de plagiat? Păi contează. Şi ştiţi de ce? Pentru că ăsta e doar începutul unor astfel de situaţii la nivel politic. Logica e simplă.

Înainte să mă contraziceţi, păstrând cifra, fiecare dintre noi cunoaştem cel puţin 10 persoane care au copiat (sau cumpărat) lucrări academnice. Pentru că sistemul a permis asta, pentru că nu s-a pus preţ, pentru că nu s-au conştietizat urmările.

Adică, mai pe înţelesul tuturor, pentru că oamenii ies la pensie şi mor şi cineva trebuie să-i înlocuiască, o să avem parte de o nouă clasă politică cam în vreo 10 ani. Noua, tânără şi cu multe acuzaţii de plagiat şi după cum văd că se stă la colţ cu paru-n mână cred că astea vor fi la ordinea zilei.

Va fi clasa aia politică pe care noi toţi, ăştia din aşa numita generaţie de sacrificiu, am aşteptat-o şi în acre ne-am pus speranţele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *