11

Cluj, singurul oraș din țară în care se protestează cu monede de un leu!

Noi, românii, avem o mulțime de frustrări și nemulțumiri pe care preferăm să le îndosariem și să le sortăm când se umple sertaru’. Apăi atunci să vezi! Când îi sare muștaru’ împroșcă pe toată lumea. Nu contează că prostu’ din fața lui are sau nu vreo vină. El, românul, trebuie să se descarce de frustrări. Da’ dup’aia, devine cel mai prietenos.

De ce credeți că s-a dansat pinguinul la „marele protest”? Pentru că oamenii nu mai aveau frustrări. După ce au scandat lozinci, s-au eliberat. Au rămas doar cu stomacul gol și asta nu-i o frustrare. E numai o neîmplinire.

La fel și acum. S-au trezit niște unii să protesteze față de creșterea prețului la benzină. Bine mă! Bravo pentru inițiativă. Și acum ce? Păi… păi… mergem la benzinărie și… cumpărăm combustibil cu bani mărunți mărunți, atât de mărunți că nici magnetul nu-i vede. Și mai ce? Că până la urmă chiar dacă-l chinuiți pe domnu’ Salar Minim, petroliștii nu vor scădea prețul. Păi atunci blocăm benzinăriile. Cum? Mergem și frecăm parbrizele până le subțiem, alimentăm picurând benzina ca din pipetă… vedem noi. Și după aia? După aia mergem la un vin cald că o să fim înghețați de frig.

Și cam atât. Singura care bagă în seamă manifestările astea e presa. Și cu atâta entuziasm şi grabă va consemna ea în istorie încă un protest fâsâit încât va uita numerele de pe tricourile monedelor și bacnotelor  în care-și ia salaru’.

Exemplu:

Ați observant unde s-au adăpat caii putere? Deci oamenii au făcut o reMOLuție! :) Și totuși, de ce la MOL? Nu-i printre cele mai scumpe benzinării? Dincolo, la Petrom, cred că era mai ieftin și implicit nu se mai lăsa cu scandal. Ce-i drept, aici n-au promoții cum are chioșcu’ verde.

Și dacă v-aș sugera și eu să vă lasați mașina acasă o săptămână? Lăsați crivățu’ să bată prin benzinărie, așa cum ați văzut în filmele hororr și luați transportul în comun, bicicleta sau patinele (că tot e gheață pe trotuare). După ce nu se va mai vinde licoarea ce mișcă lumea și autobuzele nu vor mai face față, cineva tot se va sesiza. Numa’ nu vă faceți plinu’ înainte și apoi să le lăsați în garaj, că n-are rost și nici logică. Mass-ul care circulă de câteva zile pe YM! nu-i serios:

Adică potestați față de creșterea prețului la carburant printr-un plin? Alooo! Vorba lui @oralandoudrea, protestul ăsta e organizat de unu’ ce lucreză într-o benzinărie și vrea să facă un microrevelion al benzinarilor din toată țara în 17, 18 și 19 ianuarie.

Treaba cu revoluția n-o mai comentez. Oricum, cine a scris mesajul ăsta e pe locul 2 în topul personal al celor mai proști comunicatori.

Da’ există și vești bune. Am găsit cea mai ieftină poliță de asigurare pentru mașină, Full CASCO:

Și acum un mic concurs cu ocazia sărbătorilor de Sf. Ion şi Sf. Derivaţi din el, că-i ziua lor, la mulți ani să trăiască. Se știe! Mâna sus cine s-a prins de unde-i print screen-ul cu “moneda de un leu”!

Premiu: O asigurare Full CASCO. Ca aia de mai sus. :)

11 Comments

  1. dupa ce ai dat pe twitter captura, m-am gandit ca o sa si scrii despre asta si nu am vrut sa ma bag peste tine :D
    ideea e ca pentru ca unii sa plateasca un pret mai scazut pentru combustibil, altii trebuie sa plateasca diferenta. altii suntem noi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *