10

Cod portocaliu de drama queens

Pfuu! Avem vremuri friguroase, care cer izmene și indispensabili, dacă o fi vreo diferență, și cel puțin două perechi de șosete din care una musai trebuie să fie flaușată. Cizme? Doar dacă vreți degerături. Bocanci? WIN!

Codul portocaliu de ger care colorează 90% din suprafață țării ne promite temperaturi de – 27 de grade. Admit. E frig. Dar de ce intrăm în panică? Al dracu mă, cum dăm puțin de confort cum o luăm razna când ceva strică indicele ambiental.

Detaliez.

Locul din care vin eu, depresiunea Hațegului, nu-i chiar cel mai friguros loc din țară, dar nici cel mai cald. Până la urmă tot o groapă între munți rămâne. Văd vârful Retezat de pe balcon. Nu o să mă panichez că vine gerul! În liceu îmi amintesc că am stat la ocazie la -28 de grade, câteva zeci de minute sănătoase. Încă sunt în viață.

Deci încă o dată: Ce-i cu isteria asta?! Nu vă mai uitați la TV că ăia îs niște drama queens!

Partea ilară a intemperiei e că ne plângem și-n același timp ne lăudăm cu minusul din termometru. Ziele astea în birouri, la cafea, se dezbat temeraturile din zona fiecăruia și care o are mai mică dă din cap cu satisfacție. Ada mi-a zis ieri că la Întorsura Buzăului, de unde e ea, au fost noaptea trecută -31 de grade. Un fel de in your face pentru restul interlocutorilor. Nici nu ne mai jucăm cu ea. Ne-o dă peste nas fără drept de apel de fiecare dată că acolo e Polul Nord al României. Azi mâine își fac iglu. :D

Azi însă nici cu ce am io-n ogradă nu mi-e rușine. După ce ieri au fost -13 grade, la noi în sat, în dimineața zilei de 1 februarie 2012, la ora 03.00 erau -21 de grade!

8 km mai încolo, în Cluj, erau tot -21. Nu cred că se poate face mai frig de atâta în următoarele ore. Sunt perfect conștient că în ritmul în care scade temperatura, de la o noapte la alta, factura mea de la gaz va trebui îndesată în plic, dar mă consolez cu faptul că e prețul care trebuie plătit pentru aroganța de a purta tricou acum.

No, da’ la voi cum o fost? Mai frig? Hai, care o are mică? De temperatură zic. Să ne batem în termometre!

Cei din Întorsura Buzăului să se abțină!

10 Comments

  1. de fapt polul nord al romaniei e in zona lapusului, doar ca lumea nu stie asta (dintr-un motiv simplu: in lapus nu exista statie meteo ce raporteaza la nivel national)

    deci daca aveti vreun coleg din zona lapusului, ii puteti face in ciuda adei :D :))

    • Lăpuș… Târgu Lăpuș? Că acolo dau zilnic temperaturile și nu-s demne de Polul Nord. :)

  2. da, azi dimineata la 9 in Iasi erau -20. si cu toate astea, mi-a pornit masina, am iesit sa-mi rezolv treburile, am si mers prin frig, si intreaga m-am intors acasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *