4

Copy/Paste în numele Domnului

În Cluj există multe instituții de presă. Cunoaștem majoritatea dintre ele. Fiecare are sursele proprii de informare printre care amintim agențiile și/sau reporteri. Agențiile sunt cam scumpe, deci nu toate își permit să dea banul pentru informație. Aș putea număra pe degete câte își permit luxul ăsta.

Spre exemplu Radio Cluj are abonamente la câteva agenții plus reporteri în opt județe și fiecare contribuie zilnic cu știri în format text sau audio. Pe de altă parte Radio Vocea Evengheliei Cluj are drept sursă de informare… Radio Cluj!

Adică eu și colegii mei selectăm informația ore întregi, o redactăm pentru radio, o punem și pe site și ei mari creștini vin și își bagă… cursoru-n ea muncă și-o duc la ei acasă! 99,9% din știri n-au nicio modificare, ce să mai vorbesc de menționarea sursei! Copy/Paste cu nesimțire de la cei  care care pretind că sunt coloana vertebrală a moralității. Practic site-ul lor e tras la indigo după cel al Radio Cluj, numai că ultimul n-are arhivă și nu se pot face multe comparații. Dar există documentele word.

Și amu o mostră din Sfântul Copy/Paste:

Copy (RadioCluj.ro)

Paste (rvecj.ro)

Încă una:

Copy (RadioCluj.ro)

Paste (rvecj.ro)

Și încă una în care există mici modificări, deci trebuie să apreciem efortul:

Copy (RadioCluj.ro)

Paste (rvecj.ro)

Asta e doar un alt exemplu de “jurnalism din fund” pe care m-aș fi așteptat să-l văd practicat de ceva site obscur de știri, cu o redacție formată din doi oameni, nu de una ce propovăduiește “cuvântul Domnului” cu o roabă de angajați. Și chiar dacă nu există nimic despre copy/paste în Biblie știu sigur că are legătură cu porunca a 8-a.

De ce ne mai mirăm că se fură de pe bloguri? Instituim și noi o taxă de copy/paste, ceva? :D

4 Comments

  1. nu ai inteles nimic!
    domnu’ ti-o dat inspiratie si luciditate siloc de munca, ca tu, o bioata roaba, respectiv tractor fara motor, sa poti sa debitezi aceste stiri …ei, purtatorii cuvantului celui sus mentionat, nu mai au nevoie sa caute sa sorteze, sa debiteze…ptr ca sus mentionatu’ a zis catre ei: Meti de luati de la mieluseii de la roadiocluj!

    • mă cert e cineva le-a băgat în cap că totul li se cuvine. poate a funcţionat pe vremuri dar acum nu mai merge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *