1

Creşteţi şi vă îmnulţiţi! NU creşteţi şi găuriţi!

Vara nu e numai sezon estival. E şi perioada aia a anului în care toată lumea renovează câte un colţ al casei. Toată lumea în afară de oamenii pe care eu îi cunosc. Nu ştiu cum durerea mea se face că noi, adică eu şi cei care formăm grupul în care îmi fac veacul, nu întreprinde asemenea acţiuni distructive.

E bine că se renovează apartamente. Înseamnă că lumea vrea confort sporit, că are pretenţii şi standarde ridicate de viaţă şi cel mai important, lumea are bani!

Marele minus e că cu banii ăia, oamenii cumpără şi bormaşini cu care fac găuri cât e ziua de lungă! Nu prind de ce, că eu mi-am terminat de aranjat apartamentul acum un an, şi tot nu am dat atâtea găuri! Cred că număr găurile date în pereţi pe degetele de la mâini! NU înţeleg bă! Oriunde merg lumea foloseşte bormaşina şi dacă nu se îmtâmplă asta cineva sigur se plânge că n-are linişte din cauza zgomotului produs de o sculă de asta!

Paradoxul e că deşi suntem un popor de credincioşi, nimeni nu mai ţine cont de sărbători sau duminici! Lucrează no matter what! Cu toate astea mă simt nevoit să amintesc poporului că în Biblie scrie:

Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!

Creşteţi şi vă îmnulţiţi! NU creşteţi şi  găuriţi! Se înţelege?! Renovările voastre îmi montează tot felul de scenarii prin care v-aş chinui mai ceva ca-n seria SAW!

Dintre toate, că-s multe, preferatul meu e ăla în care iau o bormaşină la care montez cel mai mare burghiu posibil şi printr-o mişcare hotărâtă îl înfig în dosul vecinului găuritor cu cea mai mai satisfacţie posibilă. Şi în timpul în care dau play maşinăriei râd isteric!

Probabil că scenariile astea ale amele sunt alimnetate în mare parte de nesimţirea ălora care dau găuri în pereţii imobilului în care locuiesc, dar pun pariu că există cel puţin o persoană care ar pune în practică ce visez eu cu ochii deschişi!

One Comment

  1. eu am trecut recent prin asa ceva. si crede-ma ca dupa 5 zile de lucru, abia asteptam sa termin si nici Dumnezeu in persoana daca venea la mine si ma ruga sa ma opresc pentru ca e ziua lui, ii ziceam sa cante la alta masa, ca eu am treaba. am respectat orarul de liniste si cam atat. bormasina mea se simtea bine :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *