4

Cu băieții la o bere vs Six pack

Tocmai s-a încheiat dezbaterea pe tema tu de ce bei bere. A fost cu variațiuni, cu râsete, cu chestii serioase și binențeles cu aberații. C-așa-i în dezbateri. Atât în alea telefacebookizate, transmise live pe Facebook, cât și-n alea televizate, transmise live pe televizor.

No, și la un moment dat se punea problema că acum, în timpurile noastre, ar fi cam gheiuț să zici că ieși cu băieții la o bere. Mă, o fi. Nu zic. Fiecare cu nivelul lui de homofobie. Dar aia ar însemna ca toți bărbații să poate crucea asta, că până la urmă toți ieșim la bere cu băieții. Și nu e corect. Nu că am ține noi morțiș să facem asta, dar regulile sociale cu care am crescut ne-au plantat în subconștient ideea că nu se iese la o bere cu fetele. Cică n-ar fi moral pentru ele. Sau etic. Sau ceva. Și-n plus, dacă nu ești burlac, a spune că mergi la o bere cu fetele sigur te transformă într-unul. Practic, noi masculii, suntem condamnați de când ne naștem să mergem cu băieții la o bere.

Just for the record, a merge cu băieții la o bere e printre singurele chestii care mai emană masculinitate în 2012, când Jagermaisterul curge gârlă, filtrat de fulărele și eșarfe. :D Nici măcar dacă te cheamă Gaylord Focker la bere,  tot nu se cheamă că-i ghei. Părerea mea.

Și dacă nu-mai-știu-cine percepea mersul la bere cu băieții ca fiind ghei, cum credeți că percepe Google six pack-ul? Că în timpul dezbaterii oamenii care au comentat pe Twitter și Facebook au primit un six pack. Fără nicio urmă de misoginism, majoritatea premiaților au fost băieți, evident. Printre care m-am aflat și eu, din câte am înțeles, mulțumesc Andi Moisescu. :D

Ei bine, Google percepe six pack-ul puțin și mai ghei.

Așadar, ce-i mai ghei? Să mergi cu băieții la o bere sau să-ți iei un six pack?

Acum parcă înțeleg de ce și-a zis 2Pac.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *