2

Cum să grăbeşti culoarea verde a semaforului într-o posibilă capitală europeană a culturii

Când mergi cu autobuzul dat de Sfânta Treime Municipală (Regia de Transport în Comun, Primăria, Consiliul Județean) de ani de zile crezi că nimic nu te mai poate surprinde.

Ești familiarizat cu pretinşii imitatori ai lui Pablo Escobar care se scobesc fară jenă în ambele nări în timp ce se uită nedumeriți la tine că “ce? ce-am făcut?!”. Te aștepți oricând ca un pensionar să-și ceară drepturile zgomotos cu riscul de a-și pierde proteza printre picioarele tinere posedate de nesimțiții care nu-i fac loc sau nu i-l cedează.

Știi că-i perfect normal ca cel cu care împarți locul să-și lase germenii pe tine când strănută pentru că mâna, contrar așteptărilor, o are-n buzunar, nu în c*r, și-i e lene să o scoată de acolo. Nu te mai miră nici faptul că se zbiară la telefon. Motivele pentru asta pot fi diverse şi pot include ori o ridicare de ton pentru a se impune un punct de vedere, ori una dintre persoane e diagnosticată cu deficienţe de auz. Pentru că ai idei preconcepute tot timpul vei crede că surdul se află lângă tine, nu la celălalt telefon.

Nu te surpind nici măcar liceeni care fac tot posibilul ca  să acapareze atenţia audienţei formată cu precădere din oameni care-şi plătesc facturile cum pot, adică din oameni cu probleme, abătuţi. Dacă se vor simţi ameninţaţi de cei pe care-i deranjează, iar calculele vor scoate drept rezultat ştirbirea imaginii în liceu, nu se vor sfii să scoată artileria grea a nesimţirii pe soundtrack-ul colegilor care se sufocă de râs.

Mai sunt menţionări de făcut, dar pe scurt le-ai văzut pe toate câte se pot vedea luând parte la traficul urban prin intermediul transportului public în comun.

Aşa am crezut şi eu ieri. Dar m-am înşelat.

Şoferul de aproximativ 50 ani care conducea un Logan roşu, oprit la semafor fiind, a deshis portiera şi sub privirile mele siderate a tras o flegmă pe asfalt de mi-a întors stomacul pe windows(-ul autobuzului). După care semaforul s-a făcut verde. Pentru că reflectam eu în el…

sursa foto

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *