0

Cum validezi involuntar o lovitură de stat fără ca cineva să-și dea seama

Acum vreo 6 luni USL a pus mână pe putere în cel mai brutal mod posibil, motivând că e mandatarul (nelegitim al) poporului sătul de Băsescu și ai lui.

Practic, în timp ce alții se bat la adăpostul întunericului ca să nu-i vadă nimeni, ăștia s-au bătut la adăpostul urii românilor care au rămas fără firimiturile cu care a fost învățați. Ghinionul a fost că pe timp de ură, spre deosebire de noapte, ochii pătrund suficient de bine încât să observe fapte pe care mai apoi mintea să le condamne. În consecință, sinapsele europene au articulat cuvinte contondente la adresa României, printre care s-au regăsit alăturate și “lovitură de stat”. Nici noi n-am fost mai prejos, ne-am uitat bine-n ogradă (ceea ce rar facem) și am dat dreptate Europei, pentru că în definitiv logica răzbate acolo unde prostia nu poate, și am zis tot așa… că e lovitură de stat și ne doare pe noi mai tare decât pe PeDeLei. Suntem victime colaterale cum ar veni.

Bineînțeles că obraznicia celor care au apucat la masa bogaților a fost nemărginită. Văzându-se în cel mai înalt punct posibil, fără teamă că-i aerul rarefiat și riscă sufocarea, au zbierat către toată lumea că ceea ce s-a făcut e legitim și în folosul poporului care vrea ciocoii portocalii trași în țeapă. Ne-au spus că lovitura de stat nu a fost lovitură de stat! A fost doar un proces normal democratic și că să facem bine să ne trezim la realitate. Ne-au explicat foarte clar că vânătăile pe care le avem pe corp nu-s de la ei, ci de la cum am căzut pe scările ce le urcăm în continuu de 22 de ani.

După 6 luni, a venit vremea ca scaunele de la putere să le fie lipite de cur cu aracet, precum afișele electorale de porți și stâlpi. Ei au adus scaunele, aracetul și bidineaua, cerându-le românilor să le facă lipeala durabilă. Atât de durabilă încât să țină cel puțin patru ani. Românii, oameni mânioși, care n-au înțeles că nu trebuie să intri-n luptă orbit de furie mai ales dacă nu-i lupta ta, s-au conformat. Din nefericire pentru mine, pentru tine, pentru noi, pentru ei… lipeala s-a făcut. 60% dintre ei au pus atâta aracet pe scaunele USL încât au făcut exces și ba chiar au mai adus de acasă ca să le ajungă.

Făcând testul rezistenței și văzăndu-se asigurat la masa bogaților, cel mai de vază dintre ei care-i și conduce, ne-a spus că acum putem sta liniștiți.

Acum 16 ore Victor Ponta zicea, la adăpostul inconștienței infantile care-l caracterizează, că ziua alegerilor parlamentare de ieri “a pus CAPĂT războiului CIVIL din România.” Ceea ce validează, fără doar și poate, o lovitură de stat clamată de toată lumea timp de 6 luni, și negată de USL tot atâta timp.

Așa validezi involuntar o lovitură de stat fără ca cineva să-și dea seama că tocmai ai făcut-o. Pe sistemul “Lasă-l. Că spune tot.”. Cum a făcut și acum câțiva ani când a declarat, după ceva alegeri pierdute, că sistemul de furt al taberei concurente a fost mai bine pus la punct decât al PSDului, partid pe care-l reprezenta.

Când se va simți mai sigur pe el ne va spune și că sinuciderea lui Năstase a fost o piesă de teatru ieftină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *