3

Dacă aş fi pentru o zi preşedinte

N-aş interzice Paraziţii, dar aş interzice ceva.

Ca să înţelegem ce mă intrigă aşa de dimineaţă, o să citez un paragraf scris de Alexandra, după Webstock 2011:

[Later edit] Auras a punctat o chestiune azi pe blog si-i dau dreptate. Clipul “Hitler la BAC” al luiTudor Sandu (@tetele) si Bogdan Epure – Nihasa merita sa castige categoria Viral. Lasand la o parte faptul (de altfel foarte important) ca are numarul cel mai mare de vizualizari, se cheama viral pentru ca s-a raspandit foarte repede pe mai multe canale si pentru ca s-a referit la un subiect social si de interes pe scara larga. Ne-am obisnuit sa chemam viral orice material funny cu vizualizari multe si am uitat de mesajul pe care il transmite el. Chiar daca baietii n-au luat premiul, cred ca poate e mai important sa-ti vezi creatia publicata, apreciata si discutata pe atatea canale.

Filmuleţul la care se face referire e ăsta:

Ştim cu toţii, el a fost preluat de toate componentele mass media româneşti. A fost un fel de icon al examenului de bacalaurea de anul acesta. Replicile sunt mmm… ok, dar secvenţa din filmul Down fall e aceeaşi şi e re re reeee re reedidată de ani de zile. Cum apare ceva subiect controversat la orizont, cum se găseşte câte unul din fiecare ţară cu internet tras să facă o versiune cu Hitler care vorbeşte despre subiectul respectiv. Şi asta se întâmplă de ani de zile. Repet: de ani de zile! Luaţi numai YouTube al puricat. Astfel că mi se pare corectă decizia juriului.

Cred că eram singurul din sala care se aştepta ca viralul, pentru care se avansează doar cifre multe, să nu ia nimic la Webstock 2011. Din acest motiv, pentru că nu prea e nimic original, filmuleţul care a devenit viral nu a meritat niciun premiu, ci doar aprecierea carenţelor din presa care m-a uimit că l-a preluat şi l-a făcut viral.

Acceaşi presă idioată care m-a pleznit şi astăzi cu aceeaşi secvenţă re re re reeee reeditată, de data aceasta cu subiectul iPhone 4S:

Nu l-am văzut şi nici nu mă voi uita la el. Când l-a dat Realitatea TV am schimbat canalul. Şi am dat de el pe Facebook. Aşa am ajuns să-i fac embed în articolul ăsta, pe care m-am ferit ceva vreme să-l scriu.

Aşa că vă rog, nu mai reee re re reeditaţi secvenţa asta! Deja e agasantă! Nu confundaţi creativitatea cu stupiditatea. Pe aia cu bacul am acceptat-o, am apreciat viteza de reacţie, dar cam atât.

Deci dacă aş fi pentru o zi preşedinte aş interzice reediarea secveţei ăsteia şi le-aş da ban pe România tututor celor postate deja pe YouTube! VOTE FOR ME!

P.S. :În ritmul ăsta şi scandalul Gimmy Gim o să fie înscris la viralul anului.  Şi o să fim suprinşi că nu ia premiul cel mare. By the way, pentru că ziceam că vin cu un follow up, articolul ăsta scris pentru trafic, mi-a dublat unicii în ziua respectivă, după cum bănuiam. Numai din Twitter şi Facebook mi-au venit câteva sute. Din Twitter mult mai mulţi ca de obicei, fapt ce relevă că subiectul e cunoscut doar în mediul ăsta. Adică ne agităm degeaba.

3 Comments

  1. Trebuie precizat un fapt. Nu stiu cine a castigat cel mai bun viral la webstock si nici nu ma intereseaza. In schimb ma intereseaza ceva FOARTE IMPORTANT care se leaga de conceptia termenului VIRAL. Nu poti si nu merita sa dai un premiu la un clip care a ajuns viral pentru ca tu ai pus subtitrari care nu sunt corecte? Asta nu este un clip viral care poate castiga un premiu. In mod normal un clip viral care poate fi denumit ca fiind cel mai bun viral trebuie facut in totalitate de cel care il publica si NU, in nici un caz NU poate contine probleme de copyright. Eu sunt sigur ca autorul nu are dreptul sa foloseasca scena cu Hitler.

    IN PLUS, iti mai spun un lucru iar FOARTE IMPORTANT, clipul respectiv e foarte vechi. Prima data cand a aparut cu metoda subtitrare a fost in urma cu extrem de mult timp si a fost legat de World of Warcraft. Cel care a pus subtitrarea a folosit la Hitler text in care el se plangea ca i-a fost inchis contul de WOW. Deci nici macar original nu este acest clip viral. Degeaba te plangi cu Realitatea si iPhone 4S. Nici macar nu trebuia sa apara in viralul anului mentionat clipul ala. nici macar ideea nu e originala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *