4

Dacă asta înseamnă să fii mare designer vestimentar în România…

Cică e dovedit oarecum științific că noi românii consumăm divertisment într-o măsură care depășește media celorlalte state. Am citit asta undeva, nu mai rețin, dar oricum nu e un fapt pe care să-l încadrăm la necunoscute.

Asta e și explicația pentru aviditatea cu care se citesc ziarele și portalurile de bârfe, în detrimentul unor texte sau emisiuni de calitate. Pe scurt, adorăm bârfa și mă risc să zic că cel puțin vecinii din blocul în care am copilărit s-ar închina la un zeul bârfei dacă ar exista. Astfel au apărut vedete peste noapte numite generic de carton. Secțiunea Fata de la pagina 5 cred că a fabricat cele mai multe astfel de vedete, dar de sex feminin, care la rândul lor au generat același tip de vedete de sex masculin.

Cătălin Botezatu, dacă bine țin minte, a fost în tinerețile lui un fotomodel apreciat de Elena Ceaușescu, care a profitatat de asta și ulterior s-a transformat în designer vestimentar. Din nou dacă țin bine minte, deși mass media l-au băgat în seamă, nu a fost la fel de expus ca atunci când a avut o relație cu Bianca Drăgușanu. Ușor ușor s-a transformat într-o vedetă mondenă cu acte-n regulă despre care paparazzi ne arată și poze cu poziția lui preferată pe budă.

Ei bine, el e marele nostru designer, marele creator de modă, cel care ne duce faima peste tot în lume și are o mulțime de recenzii laudative la adresa muncii pe care o depune. Dar nu-i chiar așa. :D O amică, designer vestimentar și ea, care urmărește publicațiile de specialitate de pe dincolo și cel mai important, le și înțelege, îmi spunea că unele articole nu-s chiar pozitive cum se aude la noi. Și tind să o cred.

O cred pentru simplul motiv că hainele pe care le expune pe podium le cataloghez drept nașpa, plus că nu i-aș purta chiloții ăia nici dacă mi-ar da bani, iar ieri când mă plimbam prin Polus Mall, din greașeală am dat cu ochii de asta:

partea mea feminină, aia pe care cică o avem toți, n-ar purta așa ceva

Adică come on! Marele designer de țoale, vocea cu autoritare în domeniul ăsta pe plan mioritic, are alocat un stand de mărimea unui cub? Io înteleg că nu e făcător de papuci, că nu asta-i specialitatea lui, dar totuși, parcă mă așteptam la altceva. La cum mă așteptam să văd altceva și pe site-ul lui. :D

Cred că titulatura de croitor ar merge mai bine în cazul ăsta. Sau cizmar/pantofar. :D Uatevăr, mi-e egal, dar nu mare designer vestimentar.

4 Comments

    • Și eu m-am oprit puțin asupra detaliului cu pricina, dar nu pot să-mi dau seama dacă e cu marker sau printat. Dar oricum ar fi e cam penibiluț :))

  1. Colectia e foarte veche. Standul de prezentare e…praf. Si confirm si intaresc ce a spus prietena ta. SIngurele articole pe care le-am vazut in presa frantuzeasca si belgiana de specialitate nu au vorbit de bine. Cred ca termenul folosit a fost “Kitsch”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *