1

Dacă n-aveam cont de Twitter…

În dimineața asta (de 4 octombrie) s-a întâmplat ceva cât de cât ciudat. Nu cutremurul a fost ciudat ci faptul că nici o agenție de știri nu a livrat subiectul la timp.

Singura care a fost pe fază, mai pe fază ca de obicei, a fost Realitatea TV, dar nu înaintea rețelelor de socializare. Bine aici mă refer la utilizatorii din București și alte orașe cutremurate, care au fost treziți din somn și au fost mânați instintictiv către telefoane, nu către ieșire. :D Conturile oficiale iasă din discuție. Au reacționat cam tâziu. Spre exemplu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, care are un cont de Twitter a postat informația la o oră și ceva după ce s-au frecat plăcile tectonice.

Deci informații prea multe nu aveam la îndemână azi dimineață, în afară de ce se vede printat în poza următoare. În rest putem spune că la Radio Cluj s-a făcut prima știre în regim propriu care citează rețelele de socializare and I was there. :D

Beat this Mediafax! :D Agenția noastră cea de toate știrile a dormit! A publicat informația pe la 07.30. Și a prezentat-o ca un Breaking News!! Agerpres sau Rador ies din discuție. Ele de obicei dorm, Agerpres chiar și în timpul zilei.

Concluzia e aceeași ca acum câțiva ani, care trona bine mersi la finalul unui proiect care analiza comunicarea în situații de criză a presei din România: e deficitară cu D mare. De data asta a fost chiar inexistentă.

Și iar ajungem la aroganța Twitter.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *