0

De când pitbullul nu mai e un simplu câine

De o bună bucată de vreme, industria muzicală mă lasă mai rece ca pe Amy Winehouse. Mai ales asta românească. Un om de succes, în zilele astea nu mai are nevoie doar de o voce bună şi un gram de talent, ci de un întreg muşuroi de oameni invizibili, care există pentru ca el, artistul, să existe. E fascinant cum funcţionează totul, dar în acelaşi timp enervant.

La fel e şi publicul. Ba e extrem de prins de omul de pe scenă, ba e ciufut, ba ipocrit. Faptul că fanii lui Amy Winehouse au depus lumânări în faţa casei, flori, poze şi chiar sticle de băutură pentru a-i aduce un ultim omagiu, scoate în evidență al treilea adjectiv. Aham, îs tot ăia care o m*iaiu când era beată pe scenă şi nu putea articula nici măcar un sughiţ.

La fel e şi la noi, că doar suntem ce mai mare naţie de ipocriţi, în viziunea mea. Publicul flower-power din Vamă, care promovează dragostea, nu sexul, a aruncat în Puya cu sticle şi alte asemenea. Să zicem că şi-o merită, scena Folk You nu era locul lui, dar totuşi… Exportăm Inna, înjurăm Inna, fredonăm Inna, zâmbim în noi când aceeaşi Inna ia un premiu, dar nu recunoaştem că ne place de ea nici de-al dracu! Eu numesc asta fenomenul OTV: nimeni nu se uită la domnu’ Dan, dar cu toate astea contorul audienţei sare din perete. Probabil diaspora. ;)

Revenind la premii, casele de producţie au lăsat ştacheta atât de jos, încât vor da în curând discuri de platină la 10 albume vândute. Probabil e şi o problemă de adaptare la vremuri, pentru că CD-urile nu se mai pun nici măcar în geamurile TIR-urilor, de cum să se mai vândă?!

Artiştii ăştia care cântă, şi pe alocuri ne încântă, se pare că au câte un corespondent în fiecare ţară! La noi, Madonna o are pe Loredana “Lori” Groza sau Pitbull îl are pe Costi Ioniţă, dentistul maneisto-agramaticalicat fost component al trupei Valahia.

Costi a fost primul. Apoi Pitbull. La fel ca şi Costi, Pitbul se bagă în toate piesele existente. De aici şi glumiţa: te bagi ca Pitbull în toate piesele! Râdem şi glumim, dar ăsta din urmă chiar e în tot şi-n toate! Găseşte el o metodă să ajungă la tine. Cum a găsit şi acum. Fix când am vrut să ascult Depeche Mode – Personal Jesus:

No, perfect. Pitbull şi Depeche Mode – Personal Pitbull. În timp ce retina-mi crăpa, am primit informaţia că Pitbull a cântat şi cu, de acum cocalarul, Marc Anthony, tatăl copiiilor piţipoancei Jennifer Lopez, cu care de asemenea a şi mutilat Lambada. Şi pentru asta îl urăsc mai mult. E piesa care o auzeam când văru’ pirata sârbii la Milcovul bunicului! Practic mi-a mutilat amintirile faine. Industria muzicală e o afacere şi nimic mai mult.

Se mai întreabă careva de ce s-au despărţit Mark Anthony şi J. Lo? Pentru că şi-au luat Pitbull. :D

În toată povestea cu Pitbull, există şi o parte bună: e mai urât ca mine şi asta face toţi banii lui!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *