6

De ce a fost suspendat canalul de YouTube al Innei (for dummies)

Pe vremea când se contesta ACTA cu ardoare, peste tot, se îndreptau degete arătătoare către Creative Monkeyz care acuzau că deși făcuseră un clip care explicau ce-i aia ACTA, fix ei au scos clipul de pe YouTube invocând conflicte în ceea ce privește copyright-ul.

Aseară Inna s-a trezit cu contul de YouTube suspendat. Indubitabil s-au găsit și deștepții care să se ude la faza asta. Toți erau siguri că Inna plagiază, mai ales piesa aia cu Ai Se Eu Te Pego, care până la urmă e un fel de piesă din folclor.

De reținut că doar canalul e suspendat, celelalte clipuri merg bine mersi în continuare.

Înainte să facem pe noi de extaz și să spunem că “știam eu că plagiază” să luăm în considerare ce mi-a spus Marian Dorobanțu, creative director la Global Music Management, care mi-a răspuns la ora 23.00 la întrebări! Băbește spus, el e parte din echipa care stă în spatele Innei.

Cele două companii pe care le-am încadrat în poză au raportat trei clipuri de-ale Innei sugerând că dețin drepturile pe materialele video sau audio. La trei sesizări de genul ăsta, omuleții YouTube sunt obligați de prevederile legale să ia măsurile care se impun. Cert e ca la niciunul dintre clipuri nu se încalcă drepturile, mi-a subliniat Marian care  are de-a face cu o premieră pentru că au mai fost raportate clipuri, dar niciodată trei într-o tură.

După calculele lui, azi ar trebui ca totul să revină la normal. Pașii necesari pentru elucidarea misterului au fost urmați deja și a mai rămas doar așteptarea pe lista de to do.

Ideea e că oricine poate raporta orice pe YouTube. Spre exemplu Inna are peste 100k de abonați și a strâns cam 400 de milioane de viziualizări. Nu-i chiar nimeni în drum.

No, de ce nu s-ar fi putut întâmpla asta și-n cazul Creative Monkeyz? Cum de altfel s-a și întâmplat. Al dracu’ mă dacă am acorda și noi o amărâtă de prezumpție de nevinovăție.

6 Comments

  1. Pai eu nu asta am zis atunci? Am zis si atunci, am zis si acum in cazul INNA. Am spus ca am patit si eu cu artistii mei astfel de probleme.

    Dar deh, nu sunt eu piticu arhi sau zoso ca sa fiu cunoscut si sa ma citeasca tot poporu’…

    • Ma, una-i sa-mi vorbeasca cineva din echipa, una-i sa-mi zici tu. :) Got it? La fel faceam si daca erai Arhi sau Zoso.

  2. Cu siguranta nu pentru o suspendare a canalului de YouTube poate fi acuzat cineva de plagiat. Alte sunt caile si mijloacele de depistre.

  3. Videourile mergeau bine mersi aseara, azi nu mai pot fi vizualizate (cel putin cele de pe contul ei)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *