2

De ce au bărbaţii burtă şi câte simţuri implică o bere

După postul ăsta în care am scris despre PUB, am cotinuat să caut motivele pentru care să bei bere. Că nu am fost fanul tot timpul. Citeam în ghidul/broşura despre bere primită de la tac’miu că licoarea din hamei că degustarea ei implică toate cele cinci simţuri. :)

Să mă explic.

O bere albă din Olanda, Wieckse Witte, conţine coriandru şi miroase a fructe, alta din Belgia precum Affligem are un citez: buchet complex de codimente şi citrice. Parcă ar fi vin, huh? Ei na, ghidul zice că există totuşi o diferenţă majoră între degustarea vinului şi cea a berii. Constă în faptul că berea trebuie înghiţită! Pentru că amăreala berii este esenţială pentru experienţa gustului şi sensibilitatea la amăreală este mai ridicată în partea din spatele gurii. Nu băgaţi degetul acum să verificaţi! :D

Mno… şi cât despre faptul că îngraşă, ei bine, ăla e mit urban cică. Berea nu îngrasă. Conţine mai puţine calorii decât o parte mare din plaja de băuturi alcoolice care tronează pe rafturile barurilor. După cum se poate oberva cu ochiul liber nu conţine grăsime şi are un mic procent de carbohidraţi de partea ei.

Ştiţi ce îngrasă? Ce acompaniază berea. Nu prietenii! :P Chipsurile, alunele, covrigeii sau micii pot adăuga cu real succes câteva kile pe burtă. Care nu are ce face şi se vede nevoită se crească. Şi noi cum toată ziua stăm pe scaun, grăsimea face pui bine mersi şi garderoba trebuie schimbată mai devreme sau mai târziu.

 Na şi totuşi, ştiți de ce bărbaţii au burtă? Pentru că castravetele mare şi gros creşte la umbră deasă. ;) Și mai știu câteva. :D

sursa foto

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *