7

De ce au picat atâția la Bacalaureat?

De ce nu?

Ca să vă ajut, omul vorbea despre reportajul ăsta:

Într-adevăr. Un răspuns genial, la fel de genial ca și ăla care a dat titlu video-ului.

Dar pe asta o mai țineți minte?

Și atunci de ce să-mi pară rău că au picat ATÂȚIA la Bacalaureat, cum îi părea ieri unui nene în autobuz? Nu-mi pare. Deloc. Ești prost? Fă frăție o școală de tâmplărie, fă-ți o carieră în prelucrat prin așchiere sau de spart semințe-n fața blocului.

Pentru că… știți cum e? Dacă n-ar exista proști nimeni n-ar mai lucra.

Și nu, nu-mi schimb părerea conform căreia (în continuare) sistemul e vinovat. De la femeia de serviciu care știe că se fumează pe coridoare sau în spatele școlii, până la profesorii care nu predau la clasă ca să le vină elevii la mediații pe bani, până la directori de școli și licee care solicită elevilor bugetul clasei și al școlii, până la inspectori care fraternizează cu dascălii problematici; până la miniștrii care sunt rupți de realitate ca băncile pe care au stat zeci de  generații și să nu uităm: până la rectori de universități care suplimentează sute de locuri la taxă peste noapte. Părinții și elevii se regăsesc undeva între cei menționați, fiecare cu bubele lor.

sursa foto 1

7 Comments

  1. Daca ai sti cat cap iti trebuie sa fii un bun prelucrator prin aschiere sau un tamplar car at trebui sa cunoasca chestii de rezistenta a materialelor, matematica – cu zecimale la CNC-uri – sa stii sa faci corectii pe masini. Singurele meserii unde poti sa-i incadrezi pe prostii de mai sus sunt cele care implica tarnacop dar, pana si acolo trebuie sa stii unde sa te opresti cand sapi o groapa.
    Spun asta pentru ca am avut subalterni prelucratori cu studii superioare si scoli facute in Germania si tamplari in familie. Cei din familie erau profesori foarte mandri de o meserie asa frumoasa. Te rog nu-i baga in aceiasi oala cu semintarii …

    • Voiam doar să scot în față ideea că nu-i musai să facă o facultate așa cum cere societatea în 2012, nu să blamez meseria sau pe cei care o practică.

    • O fi făcut omul eforturi după ce a făcut ocolul internetului? Sau s-au defectat camerele video la el în sală?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *