4

De ce dispar câinii când dispar

Voi aţi observat că din ce în ce mai mulţi câini sunt daţi dispăruţi? În ultima vreme trec din ce în ce mai des pe lângă afişe care conţin pozele animalului, rasa din care face parte, numele, zona unde a fost scos la plimbare ultima dată, numărul de telefon unde poate fi raportată apariţia lui şi eventual o recompensă. Am văzut un afiş care specifica şi ce anume purta câinele când a fost văzut ultima dată!

Dat fiind numărul mare de dispariţii am impresia că asist la un trend. Sau poate la o  conspiraţie care mă face să nu exclud varianta unei revolte canine. Da. Revoltă canină.

Nu că s-ar revolta ei pentru că nu primesc mâncare bună sau că nu strânge nimeni de pe alee după ce se micţionează, ci din cauza numelor pe care şi le primesc de la stăpâni!

Max, Nero, Buddy, Spyke, Lucy, Daisy, Ginger, Princess etc sunt doar câteva dintre numele noului val de deţinători de câini. Patrupedele se ruşinează. Mai ţineţi minte când făceau colegii din generală mişto de unul care avea un nume mai ciudat, cum ar fi Hurducaş?! Exact aşa cred că se întâmplă şi între câini când se întâlnesc în parc. Cu siguranţă nu scapă nici de ironia pisicilor ceea ce trebuie să fie extrem de frustrant mai ales dacă eşti doberman şi te cheamă Buddy.

Ca să aduc greutate ideei mele: pe căţeaua vecinei mele o cheamă Kitty! Cum să strigi un câine Kitty?! E NUME DE PISICĂ!

Îmi amintesc că pe vremea când câinii aveau nume de câini, printre care amintesc Lăbuş, Azor, Grivei sau Rex, cazurile de dispariţie printre animalele astea erau aproape inexistente.

True story.

4 Comments

  1. Acum vreo 2o si ceva de ani aveam un caine la care i-am pus nume Max dupa un personaj din Familia Guldemburg. Da, erai prea mic sa-ti amintesti ;)
    Pe la 17-18 ani am avut un caine lup caruia i-am spus Franco Nero. Deci…. Avangardist :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *