3

De ce m-am sucit şi n-am mai mers la U Cluj – CFR Cluj

Din cauză de suporteri.

Pe sub sunetul care-mi rula în căşti din programul de editare îmi aud colegul care, deşi eram cu spatele, era vizibil iritat. Vorbea la telefon. Dau o cască de pe ureche la o parte fix când îi explica interlocutorului că dacă nu vorbeşte frumos îi închide. Şi a închis.

După 5 minute telefoanele sună iar. Nu mai ridică nimeni niciun receptor. Şi atunci am făcut greşeala: am întins mâna stângă şi am apucat receptorul sigur că voi avea de-a face cu aceeaşi persoană. Aveam dreptate.

- Alo!

- Alo! Alo! Băi, io nu-s nimeni în drum să-mi închizi telefonul! îmi transmite o voce care pare a fi a unui bărbat de 50 de ani.

- Poftiţi?! Haideţi să stabilim despre ce anume vorbim ca să ne putem continua discuţia!

- Cine mi-a închis telefonul mai devreme?

- Nu ştiu. Cu ce vă pot ajuta?

- Domnule sunt Isculsescu (nu-i mai reţin numele) de pe Mehedinţi şi vă sun de pe numărul bla bla bla (nici pe ăsta nu-l mai reţin) şi VREAU NUMĂRUL DE UNIVESITATEA CLUJ! CE-I AŞA GREU DE ÎNŢELES? I-AM EXPLICAT ŞI ĂLUIA DE DINAINTE ŞI N-A VRUT SĂ MI-L DEA!

- Wow! Numa’ uşor! Ştiţi unde aţi sunat?

- Da! La Radio Cluj!

- Aşa. Deci la Radio Cluj, nu la informaţii. Nu vă pot ajuta.

- CUM NU? VOI VĂ BATEŢI JOC DE MINE? VREAU SĂ-I SUN SĂ LE SPUN [insert înjurături here că aşa a zibierat de l-am luat de la ureche]! VOI NU AVEŢI NUMĂRUL LOR?

- Nu mă interesează ce vreţi să le spuneţi. Nu vă pot ajuta cu nimic. Îl avem, dar informaţiile de genul ăsta rămân în baza noastră de date.

- CUM VĂ NUMIŢI? EU V-AM SPUS CUM MĂ CHEAMĂ!

- Îmi pare rău. În contextul ăsta refuz să vă ofer şi informaţia asta. Obiectul muncii e altul decât furnizarea numelelor de telefon, aţi sunat la instituţia greşită, nu am de ce să vă spun cum mă numesc. Plus că intenţia dumneavoastră de-ai înjura e un motiv în plus ca să nu vă spun ce număr au.

- PORCU’ DRACU’! ‘TE-N 3,14ZDA MĂ-TII DE PORC! şi-mi închide.

Toţi suporterii sunt civilizaţi. Cei de la U Cluj am înţeles că au ars azi cel puţin fular cu însemnele CFR-ului. Motive pentru care planurile mele pentru seara asta s-au schimbat şi în loc să merg pe stadion, merg acasă. Acolo o să am parte de respect.

3 Comments

  1. să fiu iertat pentru ignoranţă, dar nu văd nicio problemă în a arde fularul unei rivale. practici din astea se întâlnesc şi în vestul Europei – dacă tot credeţi că acolo se mănâncă civilizaţie pe pâine.

    în plus, n-ar fi trebuit să-ţi pese de tâmpeniile unui plictisit de viaţă.

    • Eu vad o problema in a arde un fular cu insemnele unui club, oricare ar fi el. Si ce daca se intampla pe dincolo? As vrea ca la noi sa nu se intample. Tine de registrul respectului. Genul asta de plictisiti de viata, pe care ar trebui sa nu-i bag eu in seama, tocmai au facut KO meciul. Pana la urma am luat o decie buna renuntand sa merg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *