0

De ce se spune “sănătate” când ciocnești un pahar de bere

De când cu PUB bag samă că se vorbește zilnic despre bere în online. Încă nu s-a ajuns la abuz, dar se va ajunge la o dezbatere live pe Facebook, azi de la 16.00.

Am dat o geană pe aplicație și văd că participanții la dezbatere, organizați pe echipe, zic că berea se bea pentru:

- că poți (Adi Hădean + Teo ex-Cafe DeKO)

- gust (Răzvan Exarhu + Adrian Georgescu)

- stare (Adrian #beteciubotaru Ciubotaru + Sergiu Floroaia)

- socializare (Bobby Voicu + Radu Gabriel)

- distracție (Alex Negrea + Grasu XXL)

- un plus de sănătate (Chinezu + Florin “Busu” Busuioc)

Ei bine, ultima cauză mi-a atras atenția. Cum adică pentru sănătate? E bine știut că alcoolul dăunează sănătății, așa că am luat ghidul despre bere primit de la tata și l-am răsfoit, în ideea de a combate afirmația. Ete fâs. Aci scrie de bine. Consumul moderat de bere poate fi bun pentru tine, care-o bei.

Sucul de hamei are un agent protector și ăla ȘOC! se numește alcool. Conform unor studii, ingerarea moderată de băuturi alcoolice poate reduce riscul de boli coronariene, mai ales la bărbații de peste 45 de ani și femeile trecute de 55.

Alcoolul acționează în așa fel încât poate mări nivelul colestorolului de tip protector (da, există așa ceva), și în același timp reduce riscul de coagulare a sângelui și depunerile pe artere. Drept urmane nicio arteră importantă nu va fi închisă așa cum s-a întâmplat cu A1, A2 DN1 și multe altele.

Tot conform unor studii, consumul moderat de bere poate reduce riscul de a face dibet de tip 2.

Dar stați! Gata cu entuziasmul. Aici mai zice că e bine să bei bere cu măsură, dar la fel de bine e să ai o dietă sănătoasă, să faci exerciții fizice, să-ți menții greutatea corporală și binențeles să reduci țigările. Berea nu le suplinește pe astea. Tot așa, dacă ne luăm după studii, s-a făcut legătura între o mică creștere a riscului de cancer la sân chiar și în cazul în care se consumă o singură porție de bere pe zi. Și am mai citit eu undeva că femeile însărcinate ar trebui să evite consumul de alcool de orice fel.

Dar, per total, au fost raporate atât riscuri, cât și beneficii asociate cu băutura.

În sfârșit am elucidat misterul. Acum știu de ce se spune “sănătate” când ciocnești un pahar de bere/alcool! :P

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *