2

De Paşti surprinde-ţi faţa de masă şi invitaţii

Nu aş vrea musai să fiu în pielea gospodinelor în preajma sărbătorilor. Deloc. Nu-mi imaginez ce aş putea prepara pentru mâncat în gură deoarece la mine imaginaţia şi creativitatea se termină în bucătărie. La “întrebarea ce să facem de mâncare?” intru-n panică pentru că “răspunsul ce vrei tu” nu este acceptat, iar eu nu-s în stare să zic nici măcar un fel stupid de mâncare! E blank în faţa ochilor şi n-am de unde alege… de aia.

Mesele de Paşti şi Crăciun sunt deja clasice.

Aia de Paşti conţine drob, ouă roşii, friptură din carne de miel, cozonac, vin, prăjitură Petre Roman, Znicărs, de astea… deci monotonie culinară şi rutină pentru faţa de masă care vede aceleaşi preparate an de an. De aceea, astăzi vă voi propune o reţetă numai bună de suprins faţa de masă, dar mai ales invitaţii. De fapt nu e chiar o reţetă ci un punct de plecare, un hint cun zic francezii.

Doamnelor şi domnişoarelor gospodine, vă prezit Reţeta Tatoiu:

Poza a fost făcută în Cora Cluj-Napoca, de Anca. E imunostimulatoare, energizantă, pe bază de polen şi lăptişor de matcă şi puteţi apoi s-o daţi în judecată pe Monica Tatoiu, dacă nu vă convine. Ce-ţi poţi dori mai mult decât să poţi da în judecată un autor de reţetă? S-ar putea să se poată mixa cu drobul sau friptura. Imaginaţi-vă drob cu polen după gust, sau friptură în lăptişor de matcă. Invitaţii cu siguranţă vor fi surprinşi. N-aveţi cum da greş!

N-am toată reţeta ei, dar am nişte metode eco de vopsire a ouălor, pentru cine n-a apucat ieri. Ca să nu ziceţi că plecaţi cu mâna goală de aici. :P

Doamnelor, spor la trabă!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *