0

Defectele unei tentative de manipulare

Am descoperit o porcărie care a înghițit o roabă de bani. Un site despre și impotriva PDL și UNPR, numit sugestiv cu un termen popular: mafiilepld.ro.

Arată bine, e cu șchepsis, doar că e un bullshit.

1. E plin de bug-uri. Bulinele alea apar când vor ele, multe se dublează și afișează aceleași informații în alte județe.

vs

2. Conține informații irelevante. Mi-am făcut timp să apăs pe fiecare bulină, județ sau buton.

3. Informațiile pot fi plasate de oricine. După cercurile de mai sus mă îndoiesc că sunt și verificate. Deocamndată 90% din ce se afișează cu siguranță e plasat de staful din spatele site-ului. Sunt nume sonore deja și pozele lor sunt selectate cu atenție; foarte multe conțin sigla PDL.

4. La final ni se bagă pe gât niște rânduri care specifică că deținătorii site-ului n-au nicio treabă cu informațiile postate.

Nu voi face speculații asupra plăților sau persoanlelor din spatele site-ului pentru că n-am făcut o documentare asupra lui, doar am conturat niște defecte majore care-l fac pentru mine irelevant. Asta nu înseamnă că nu mi-e în clar că aici nu-i vorba de antreprenoriat online.

Mi-am pus trei întrebări. Sunt bani europeni băgați în deal-ul ăsta? Sau de la bugetul de stat/local? Și pe când un site cu mafiile USL, UDMR sau ale altora? Că ăia care-s în piețe zi de zi, seară de seară… sunt împotriva tururor. Un site de genul ăsta care să le includă pe toate jur că e muuuult mai credibil.

Până atunci aici avem o altă chestie de pe internet la care lumea pune botul. Un fel de “În gura presei” unde mallitorulului de rând i se spune ce vrea să audă. Dovadă stau like-urile alea pe pagina de Facebook. M-aș bucura ca informația care ne ajunge pe retină să fie apoi rumegată indiferent de orientările noastre politice, religioase etc. E mai sănătos pentru noi, pentru societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *