16

Departamentul de Înjurături cu Clienții

Firmuliţa care-mi dădea mie internet a fost înghiţită de un gigant, bit cu bit, până au mutat chiar şi echipa care făcea contractele şi racordările din comună. Mişcare pe care o regret amarnic. Ştiţi cum e, legasem o legătură între mine şi băieţii de acolo, eram localnici şi ne ajutam. Mai mult ei pe mine. Ce bine era când îmi pica internetul, ridicam telefonul, formam numărul magic și problema mea se rezolva. Cel mai important: puteam suna la orice oră decentă și totul revenea la normal cât ai zice 72 de ore.

Mda… 72 de ore. Asta aud acum când sun la relații cu clienții. Firmulița face în prezent parte din companie și datorită acestui concurs de împrejurări acum suntem toți egali. De la preluare rețeaua pică într-o veselie și sun de fiecare dată la call center cu o doză crescută de frustrări care se vor eliberate prin înjurături. De alea urâte. Știu sigur că aud placa cu 72 de ore chiar dacă n-am nicio vină sau chiar dacă viața mea profesională depinde de asta.

- Bună ziua, sunt Marian Hurducaș și am sunat să vă întreb dacă nu v-ați plictist să-mi luați internetul. Înainte să veniți voi mergea perfect.

- Bună ziua. V-am localizat. Ce problemă aveți domnule Burducaș?

- Hurducaș. Cu H de la handicapat(ule!!!).

- Mă scuzați domnule Hurducaș. Deci cu ce vă pot ajuta?

- NU mai am internet. Iar. Și e vineri.

- Vă apare ceva pe ecran? Semunul exclamării într-un triunghi galben pe liniile de la semnal?

- Exact.

- Aveți router sau sunteți pe direct?

- Router. Pe direct nu-mi arată liniile de semnal. Mă rog…

- E de la noi sau l-ați cumpărat dumneavoastră?

- Al meu. Cumpărat de mine. Din banii mei. Din ăia din care vă dau și vouă lunar, cu toate că aveți niște servicii de toată minunea.

- Puteți să legați laptopul pe direct?

- Nu. De fapt stați să lipesc cumva laptopul de perete…

- Aștept domnule Hurducaș, nicio problemă.

- Eram ironic. Cablul nu-mi ajunge să-l leg pe direct.

- Înțeleg. Păi, am înregistrat cererea dumneavoastră, o voi trimite colegilor mei de pe tehnic…

- Și-mi veți rezolva problema în cel mai scurt timp posibil.

- Da!

- Voi aveți o altă noțiune a timpului, așa-i? Cel mai scurt timp posibil = 72 de ore, nu? E WEEKEND! AM NEVOIE DE INTENET!

- Îmi pare rău, asta e tot ce pot face. O zi bună, mulțumim că folosiți serviciile noastre.

- … (înjurături în gând)

Ăsta e scenariu tipic. Se repetă ori de câte ori sun. Nu că vă regăsiți în el? Înlocuiți “router” cu “titular de abonament” și aveți serviciul de Relații cu Clienții al companiei de telefonie mobilă, gaz sau curent.

Băi, nu e nimic mai iritant decât un operator call center care știe poezia cu “72 de ore” și care la final zâmbește atât de larg încât să mă simt enervat de două ori: a) pentru că nu o să am internet 3 zile, deci voi fi rupt de lume parțial și nu pot face nimic pentru asta că am semnat un contract în care se stipulează porcăria asta b) pentru că zâmbetul operatorului îmi dă impresia că se bucură de răul meu și crede că asta contrabalansează jobul de rahan pe care-l are.

Și vreau să-l înjur din toată inima. Recunosc, am asta în cap de când apelez serviciul de Relații cu Clienții, dar cumva se pierde pe fir și totul rămâne la stadiul de dorință. Știu că n-are nicio vină, ci firma aia de rahan pentru care lucrează. Ăla e momentul în care îmi doresc un Departamentul de Înjurături cu Clienții. Simt lipsa lui. Instutirea lui ar fi foarte eficientă pentru că nervos fiind aș suna direct acolo și aș scutii niște oameni nevinovați de a fi victime colaterale. Când aș fi calm, aș suna la Relații cu Clienții ăla normal, care în prezent e transformat în Felații cu Clienții pentru că operatorul nu poate răspunde cu aceeași monedă.

În plus Departamentul de Înjurături cu Clienții e locul unde ar putea fi mutați disciplinar ăia de la Relații cu Clienții ăla enervant de amabil, unde n-are rost să înjuri. Și s-ar putea face chiar și o promoție: Înjuri până-ți dau lacrimile. Adică dacă-l faci pe operator să plângă, primești o lună moca de abonament, dacă te face el pe tine să plângi, aștepți liniștit până ți se rezolvă problema.

Simplu. It’s all about marketing, că parca așa-i zice

16 Comments

 1. Sunt alturi de tine. “Fie ca cele 72 de ore sa treaca mai repede decat tura de dimineata de la 6″. Daca faci o petitie pentru obligativitatea infiintarii unui departament de Injuraturi cu clientii in fiecare firma, semnez si eu. :)

 2. Zi-le zi-le zi-le zi-le zi-le zi-le zi-le Mariane!!! Pentru că aşa e!
  În schimb ei, când vin la mine cu o problemă, se aşteaptă să fi fost rezolvată de ieri! Ziiiiiiiiiiiiiiiiiiii-le!

 3. @marius – are aifon da tot pe wirelessu’ din casă stă:)) se întâmplă mă burducaș, așa e la noi:) la rds am primit o dată vreo 5 tichete iar problema s-a rezolvat după ce i-am amenințat că le tund cablurile de la etajul 2…

  • La mine nu merge așa… cablurile-s băgate prin perete! I-o i-am obligat să facă asta! :D

 4. cred ca au contract de colaborare cu orange-ul. asa se asigura si ei ca le consumi sau poate chiar depasesti traficul de net din abonamentul telefonului

 5. De ce sa fii competent cand poti fi incompetent?
  De ce sa faci lucrurile bine cand le poti face prost?
  De ce sa fii in slujba clientului care te plateste cand poti sa faci ce vrei pe banii lui?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *